Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon Európa legnagyobb tűzfalgyártója

Dotkom

Magyarországon Európa legnagyobb tűzfalgyártója

„A vállalati tűzfalak 42 százalékát rosszul konfigurálják be.”

Magyarországi képviseletet nyit a Netasq, a legnagyobb, tisztán európai érdekeltségű hálózatbiztonsági eszközöket fejlesztő vállalat. Az 1998-ban alapított, francia székhelyű Netasq az EMEA régió 40 országában 750 minősített rendszerintegrációs partnerrel van jelen, és kizárólag magas biztonságú IT-megoldások fejlesztésére fókuszál. A mintegy 110 főt foglalkoztató vállalat éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20 százaléka pedig az állami szektorban értékesített termékekből és szolgáltatásokból származik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül biztosítja ügyfelei számára a terméktámogatást.

A Netasq fő terméke az Active Secure Qualification (ASQ) behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád. Az UTM tűzfal a vállalatok méretétől függetlenül garantál teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőség-vizsgálatot. A Netasq tűzfalakat az EU valamint a NATO Restricted titkosítási szinttel rendelkező dokumentumok kezelésére egyaránt jóváhagyták. Emellett az eszközöket az International Common Criteria EAL4+ v3.1 (ISO 15408 és ISO 18045) szabvány szerint is minősítik. Az Európai Unió támogatását élvező magas biztonsági szintű tűzfalakat Franciaországban fejlesztik és Németországban szerelik össze, a technológia tehát teljes mértékben európai kutatás-fejlesztésen alapul.

Hazai képviselet
A Netasq termékcsalád teljes körű hazai képviseletét a magyar tulajdonú Yellow Cube IT-biztonsági disztribúciós cég látja el. A Yellow Cube nem csak forgalmazóként, de biztonsági szakértőként is jelen van a hazai piacon, az elmúlt év során már elindított hálózatbiztonsági képzéseivel pedig a Netasq háromszintű (Admin, Expert és Expert+) szakmai minősítéseinek megszerzésére is folyamatosan lehetőséget biztosít. A Yellow Cube több mint 300 viszonteladóból álló partneri hálózatával az egész ország területén biztosítja a Netasq hálózatbiztonsági eszközök elérhetőségét és szakértő beállítását.

„Mérnökeink széleskörű szakmai és piaci ismeretekkel állnak az ügyfeleink rendelkezésére, a gyártóval szorosan együttműködve végezzük a Netasq termékekkel kapcsolatos szakmai tanácsadást és képzéseket.” – mondta Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy az AlphaSonic nagykereskedés révén teljes raktárkészletet tartanak fenn Netasq IPS tűzfalakból és spamszűrőkből, így a partnerek azonnal hozzájuthatnak bármely Netasq eszközhöz. Bódis emellett újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy a 2011-es év során mintegy 100 ezer euró értékben terveznek Netasq termékeket értékesíteni a hazai piacon.

Netasq IPS tűzfalak
A kernelben működő valós idejű IPS (Intrusion Prevention System – behatolásvédelem) teljesítményre optimalizált kódjának köszönhetően a legkisebb tűzfalak is 200 Mbps szűrési sebességre képesek. Ezek ára 200 ezer forint, plusz éves szinten a szoftverek licence és a hardvergarancia, ami a hardvereszköz árának negyede. A Netasq tűzfalak teljes körű tartalomszűrést biztosítanak: az összes fájlátvitelt vírusirtó (Kaspersky) ellenőrzi, a levelezést prémium spamszűrő (a francia piacvezető Vade Retro) védi, míg a honlapok elérését URL szűrő kategorizálja és korlátozhatja.

A hálózati forgalom további elemzését a Netasq Seismo passzív sebezhetőség-vizsgálati technológia végzi, amely kizárólag a hálózati forgalom alapján azonosítja a hálózat számítógépeit, a futtatott operációs rendszereket és a különböző alkalmazásokat. Ezt követően a rendszergazda számára valós időben megmutatja a végpontok ismerte sebezhetőségeit, lehetséges támadások részletes módját és kockázatait. Amennyiben az adott sérülékenység már javított, a Seismo egyúttal javaslatot tesz a probléma azonnali megoldására.

Az otthoni és mobil munkavégzéskor elengedhetetlen biztonságos táveléréshez a tűzfal számos, hardveresen gyorsított VPN (IPSec, PPTP, SSL) megoldást is biztosít. A bevált eszközzel még nem rendelkező vállalkozások számára az SSL VPN például mindössze egy weboldal megnyitásával titkosított hozzáférést adhat a védett belső hálózathoz.

Az Mfiltro levelezésbiztonsági termékcsalád nagy forgalmú levelezőszerverek számára készült. Motorját a világ legnagyobb szűrőrendszerét fejlesztő, a világszerte több mint 1 milliárd postafiók védelméről gondoskodó Cloudmark biztosítja. A teljesítményre optimalizált levelezőrendszerrel már a belépőszintű eszközök is óránként 100.000 e-mail szűrésére képesek.

Az IPS tűzfalakhoz hasonlóan a tartalomszűrést az Mfiltro rendszerekben is a Vade Retro és a Kaspersky szűrőmotorok biztosítják, ugyanakkor a webes karantén és a programozható levélfeldolgozás teljes körű szűrési megoldássá bővítik az Mfiltro-t. A néhány egyszerű lépésben, rövid idő alatt beállítható hardveres spamszűrő hosszútávon tehermentesíti a levelezőrendszert, és korlátlan számú domain és postafiók szűrésére használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés