Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy biztonságosabb Internetért

Dotkom

Egy biztonságosabb Internetért

Safer Internet Day 2011 Magyarországon.

A Safer Internet Day-t (SID), vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg – ma már több mint 60 országban – köztük Magyarországon is. Itthon először 2004. február 6-án szervezték meg ezt az eseményt.

A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra. A szervezők emellett fontosnak tartják azt is, hogy tájékoztassák a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről.

„Az életed több, mint játék!”
A SID idei szlogenje arra ösztönöz, hogy vegyük közelebbről szemügyre a virtuális életünket és vizsgáljuk meg, hogy valódi énünk hogyan éli meg virtuális élményeinket. A Safer Internet Plus (SIP) program magyarországi konzorciuma a SID kapcsán több programmal is készül február 8-án, így kerekasztal beszélgetésekkel, biztonságos internet foglalkozásokkal országszerte, rövidfilmmel. Illetve, ezen a napon kerül sor a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011, a Gyermekbarát Média 2011 Különdíj és a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Közönségdíj 2011 kiosztására is.

Továbbá a rendezők a hazai szervezeteket, intézményeket, játékszakértőket, gyermekvédelmi szakembereket, webes biztonsági szakembereket, az úgynevezett stakeholdereket is (távközlők, internetszolgáltatók, non-profit szövetségek, multinacionális cégek képviselői, tanárok stb.) meghívnak az eseményre.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés