Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérdezze tévéeladóját, műszerészét!

Dotkom

Kérdezze tévéeladóját, műszerészét!

A kereskedők egyre pontosabb információt adnak a televíziót vásárlóknak a digitális átállással kapcsolatban, de ezt leginkább kérdésre válaszolva teszik meg, márpedig a vásárlók nem rendelkeznek olyan gazdag információval, aminek alapján kérdezni tudnának – ismertette a keddi rendezvényen a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felmérését Kozma Zsolt igazgató.

A webáruházak, illetve a reklámújságok a legkevésbé informatívak a digitális átállással kapcsolatban, noha az áruházakban kínált tévékészülékek kétharmada ma már alkalmas a digitális adások fogadására.

Az NHH májusban további ellenőrzéseket végez, s egyúttal több kiadvány megjelentetésével is igyekszik tájékoztatni a lakosságot és a kereskedőket. Rozgonyi Krisztina, az NHH elnöke elmondta, hogy azért időzítették mostanra tájékoztatójukat, mert arra számítanak, hogy a focivébé miatt sokan döntenek majd új készülék vásárlása mellett, s a cél, hogy tájékozottabb legyen a vevő. A földfelszíni digitális hálózat ma az ország területének 88 százalékát fedi le, év végére ez az érték eléri a 95 százalékot. Az Antenna Hungária az elmúlt két év során 25 milliárd forintot ruházott be a digitális hálózatba, napjainkban ezen a hálózaton kilenc televíziós csatorna fogható (hét ingyenes, kettő kódolt), míg az analóg hálózatokon három tévé adása érhető el. Kozma elmondta, jelenleg 800 ezer háztartásba jut el a televízióadás analóg földfelszíni sugárzás révén, tehát ezeket mindenképpen érinteni fogja a jövő év végi átállás. A digitalizáltság mértéke 26 százalékos volt 2009 második félévében, több mint 250 ezer úgynevezett DVB-T televíziókészülék van az országban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés