Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okostelefonja húzza föl a Motorolát

Dotkom

Okostelefonja húzza föl a Motorolát

A Motorola felemás eredményeket közölt az első negyedévre, következő három havi profitelőrejelzése azonban túlszárnyalja az elemzői várakozásokat.

A Motorola mobiltelefon-gyártó cég az első negyedévre nettó 69 millió dollár, részvényenként 3 cent nyereséget jelentett, míg egy évvel ezelőtt 231 millió dollár, részvényenként 10 centes veszteségről számolt be. Az egyszeri tételek nélküli profit részvényenként 2 cent volt. Elemzők 1 centes veszteségre számítottak. Az eladások 6,1 százalékkal 5,04 milliárd dollárra csökkentek, ami kevesebb az elemzők 5,12 milliárd dolláros várakozásánál – tudatta a Bloomberg.

A mobil részleg vesztesége 192 millió dollárra szűkült az egy évvel ezelőtti 545 millió dollárról, míg a bevétel 8,9 százalékkal 1,64 milliárd dollárra csökkent.

A Motorola közölte, hogy 2,3 millió okostelefont adott el az első negyedévben, míg az azt megelőző hónapban 2 milliót értékesítettek. Az össszes eladott készülék száma 8,4 millió volt.

A társaság ugyanakkor az elemzői várakozásoknál is jobb eredményt jelzett előre a második negyedévre. Az olyan modellek ugyanis, mint a Droid, véget vetnek az eladások három évig tartó zsugorodásának.

Az egyszeri tételek nélküli nyereség 9 cent lesz részvényenként – közölte a cég közleményében. A Bloomberg elemzői ugyanakkor 4 centes eredményt jeleztek előre.

A Motorola tavaly hozta forgalomba az érintőképernyős Droidot, amely a Google Android nevű szoftverjével működik, hogy kiaknázza a növekvő keresletet azon készülékek iránt, amelyekkel lehet szörfölni a weben, videót lejátszani és e-mailt küldeni. Elemzők szerint a cégnek fel kell vennie a versenyt az olyan telefonok iránt, mint az Apple iPhoneja vagy a Blackberry mobil.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés