Connect with us

Hirdetés

technokrata

Check Point Abra: mobil munkavégzés biztonságosan

Dotkom

Check Point Abra: mobil munkavégzés biztonságosan

A saját vagy harmadik fél tulajdonában lévő berendezéseken, távoli hozzáféréssel dolgozók és a szerződéses munkavállalók veszélyt jelenthetnek a vállalat érzékeny adataira és a hálózat egészére. Például egy otthoni PC-n vállalati adatokat tároló alkalmazott akaratlanul is bajt okozhat, amikor egy gyerek, vagy más családtag peer-to-peer (P2P) fájlmegosztó oldalra látogat, vagy csatolmányokat küld IM-en keresztül. Hasonlóan, egy szerződéses megbízással dolgozó véletlenül egy másik ügyfélnek küldhet el vállalati adatokat. Bármilyen szándék is húzódik meg egy adott eset mögött, az adatszivárgásból fakadó potenciális kár ugyanakkora.

A Check Point és a SanDisk közös fejlesztése, az Abra ezen problémákra kínál biztonságos és elérhető megoldást a vállalatok számára. Az eszköz a Check Point vizualizációs, VPN és biztonsági technológiáit ötvözi a titkosított, nagy teljesítményű SanDisk USB meghajtóval. A felhasználók egyszerűen bedugják az Abrát bármely Windows-os PC-be, megadják bejelentkezési adataikat és a gép máris vállalati asztali gépként üzemel.

Az Abrán tárolt érzékeny adatok védelme érdekében az eszköz számos, magas szintű biztonsági megoldást tartalmaz. A hardver és a szoftver titkosítása megvédi az adatokat akár használat során, akár azon kívül. A programkontroll meghatározza, hogy mely típusú alkalmazásokat használhat az Abra, így védve a vállalati hálózatot a jogosulatlan alkalmazásokhoz kapcsolódó rosszindulatú programokkal szemben. Mindezeken túl a virtualizációs technológia izolálja az Abra munkafolyamatokat a host PC-től és biztosítja, hogy az érzékeny adatok az Abrán maradjanak, és ne kerülhessen sor adatszivárgásra.

A Check Point Abra jellemzői:
– a szabványos Windows környezet miatt egyszerű a navigáció
– a hálózatokra és a web site-okra irányuló kimenő forgalom ellenőrzésével megelőzi az adatvesztést
– a fájltranszfer ellenőrzésének köszönhetően csak a biztonsági előírások betartásával lehetséges a személyi és a vállalati munkakörnyezetek közti fájlcsere
– a megfelelőségi ellenőrzés automatikusan vizsgálja a host gépet, így biztosítva van, hogy a végponton ismert cég antivírus megoldása működik
– A felhasználói azonosítás megköveteli a minimális jelszóerősséget, miközben a tanúsítványok és tokenek biztosítják a többrétű azonosítást. A bejelentkezésnél használható virtuális klaviatúra révén meggátolható a jelszólopás.
– a Check Point SmartDashboard központi menedzsment a Check Point gatewayeken keresztül teszi lehetővé a biztonsági házirend adminisztrációját, többek között az azonosítási és a megfelelőségi ellenőrzéseket, valamint a VPN beállításokat.

A Check Point Abra 2010. március 31-től vásárolható meg világszerte a Check Point viszonteladóinál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés