Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási üzletről suttognak a tech szektorban

Dotkom

Óriási üzletről suttognak a tech szektorban

A Wall Street Journal értesülései szerint az International Business Machine (IBM) tárgyalásokat folytat a Sun Microsystems felvásárlásáról.

Az üzlettel az IBM súlya alaposan megnövekedne az internetes, szoftver, pénzügyi és távközlési piacokon. Mindkét társaság vállalati vevők számára gyárt számítógépes rendszereket, amelyek függetlenek a Microsoft Windows szoftvereitől, és termékeik a riválisokénál kevésbé támaszkodnak az Intel microprocessor technológiáitól. A vállalatok egyúttal a nyílt forráskódú Linus és Java szotverek erős támogatói.

A WSJ ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a megbeszélések korántsem jelentik azt, hogy a tranzakció létrejön. A Sun szóvivője nem reagált a lap megkeresésére. Az értesülés szerint, ha az ügylet mégis megvalósul, akkor 6,5 milliárd dollár készpénz lehet az ár, ami a Sun keddi záróárának több mint 100 százalékát kitevő prémiumot jelent.

Szárnyalnak a Sun Microsystems részvényeinek árfolyama az IBM felvásárlási tárgyalásaival kapcsolatos hírekre: a papírok 60 százalék fölött emelkednek a nyitás után.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés