Connect with us

Hirdetés

technokrata

A távközlés jövőre sem kerül közelebb a kilábaláshoz

Dotkom

A távközlés jövőre sem kerül közelebb a kilábaláshoz

A Magyar Telekom friss előrejelzése szerint forgalma jövőre az idén tapasztaltaknak megfelelő mértékben csökkenhet tovább.

A Detusche Bank leánya attól tart, hogy a munkanélküliség várható növekedése még tovább erodálja a távközlési cég szolgáltatásai iránti keresletet – írta a Bloomberg. Thilo Kusch pénzügyi vezérigazgató szerint egyelőre az idei bevételcélok is veszélyben vannak, annak ellenére, hogy a karácsonyi vásárlási láz elérhető közelségbe hozhatja a terveket, amelyek a bevételek 2 százalékos visszaesésével számolnak.

Kusch szerint jövőre is hasonló helyzetre számítanak a Magyar Telekomnál, melynek menedzsmentje úgy véli, a legrosszabb még mindig előttük van, s a tényleges kilábalás csak a jövő év vége felé indulhat el. A pénzügyi vezér szerint a szeptemberben 10 százalék fölé emelkedő állástalanság csak fokozódni fog 2010-ben.

A kormányzat előrejelzései szerint a gazdaság idei 6,7 zsugorodása ellenére a recesszió a harmadik negyedévben már elérte mélypontját, s az év utolsó három hónapjában megkezdődik a kilábalás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés