Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezdődhet a virtuális városnézés

Dotkom

Kezdődhet a virtuális városnézés

Virtuális városépítésbe kezdett a Fővárosi Önkormányzat, és a nemzetközi tekintetben is élenjáró kezdeményezésből a T-Mobile is részt vállalt, elősegítve, hogy hazánk értékei az interneten bárki számára hozzáférhetők legyenek.

A virtuális Budapest-projektnek köszönhetően első lépésben a főváros 22 nevezetességének 3D-s, körbejárható, valósághű modellje már felkerült a Google Earth-re, és a T-Mobile támogatásának köszönhetően hamarosan újabb 146 épület modellezésével a teljes Andrássy út is bejárható lesz a világhálón.

A Google szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb a Google Earth, amely műholdas fotók, kereshető információk, számos város utcaszintű fotói, legújabban pedig 3D-s épületmodellek segítségével akár otthonról is bejárhatóvá teszi az egész Földet. A több mint 350 millió felhasználót számláló szolgáltatást egy-egy napon több tíz millióan használják, így jelentősége ma már jóval túlmutat az egyszerű böngészésen.

A Fővárosi Önkormányzat “virtuális Budapest” kezdeményezésének célja, hogy a több száz millió felhasználó számára elérhetővé tegye a város értékeit, akár egy virtuális túra révén segítse az érdeklődőket és a hazánkba utazókat az előzetes tájékozódásban. A programban elsőként 22 nevezetes épület 3D-s modellje készült el, így többek között az interneten már körbejárható a Halászbástya, az Opera, a Hősök terén a Millenniumi emlékmű. A T-Mobile a kezdeményezés fontosságát felismerve döntött úgy, hogy szerepet vállal az internetes városépítésben. A T-Mobile támogatásával, a Virtual Hungary közreműködésével néhány hónapon belül az Andrássy út minden épületének 3D-s modellje felkerülhet a Google Earth-re. Így a valósághű, aprólékosan kidolgozott épületmodelleknek köszönhetően Budapest egyik meghatározó, patinás főútvonalán, a Deák tértől a Hősök teréig teljes egészében “végigsétálhatnak” majd az érdeklődők. A mobilszolgáltató támogatásával összesen 146 épület 3D-s modellje készülhet el és kerülhet fel az internetre. “Más cégeket is arra szeretnénk biztatni, hogy legyenek részesei az egész internetes közösség számára hasznos és érdekes virtuális infrastruktúraépítésnek” – mondta Winkler János, a T-Mobile vezetője. “Azon túl, hogy a mobilinternet segítségével szabad hozzáférést biztosítunk a világhálóhoz, szerepet kell vállalnunk abban is, hogy a szinte végtelen ‘virtuális űrt’ értékes, színvonalas, sokak számára érdekes tartalommal töltsük meg. Ennek egy apró szeletét jelenti az Andrássy út épületeinek digitalizálása, és remélem, hogy a támogatói kör bővülésével néhány éven belül akár Magyarország városait is keresztül-kasul beutazhatjuk a számítógép képernyője előtt ülve” – tette hozzá a szolgáltató első embere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés