Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mintha a pilótafülkében ülnénk

Laptop

Mintha a pilótafülkében ülnénk

A Logitech első, repülőszimulátorokhoz készült force-feedback vezérlőrendszere élethű élményt ígér.

A Flight System G940 formatervét és vezérlőelemeit katonai és személyszállító repülőgépekről illetve helikopterekről mintázták. „Vezessünk akár egy A380-at, egy F/A-18 Hornet gépet vagy egy Comanche helikoptert, mindig tökéletesen érezhetjük a szelet a szárnyak alatt. A motorokat vezérelhetjük külön-külön vagy együtt, és megcsinálhatunk vele mindenféle ügyes manővert. A G940 pont úgy viselkedik, mint egy igazi repülő – a felszállástól egészen a landolásig.” – mondta Ruben Mookerjee, a Logitech számítógépes játék részlegének marketing-igazgatója.

A háromelemű Logitech Flight System G940 játékvezérlő egy force-feedback botkormányból, egy dupla gázkarból és oldalkormány-pedálokból áll. Több mint 250 programozható gyorsgomb van beépítve a modern repülőgépeknél is használatos HOTAS (Hands On Throttle-and-Stick) formatervnek megfelelően, így a gép létfontosságú rendszereit mindig elérhetjük anélkül, hogy kezünket le kéne vennünk a kormányról.

A rendszer üzembe helyezése egyszerű: csak rákötjük a gázkart és a pedálokat a botkormány kábelére, és bedugjuk az USB csatlakozót a számítógépbe. Minden egyes komponensnek erős rögzítőpontjai vannak, amikkel játék közben biztosan megkapaszkodnak. A Flight System G940 együttműködik a legtöbb népszerű PC repülőszimulátorral (Microsoft Flight Simulator X, IL-2 Sturmovik: 1946, Lock On: Modern Air Combat X-Plane 9).

Force-feedback botkormány
A botkormány force-feedback megoldása révén repülőgépünket teljes magabiztossággal kormányozhatjuk, hiszen érzékeljük mozdulatait és a levegővel való kölcsönhatásait, a turbulenciákat és a gyorsulást. A vibrációs és rezgős műszaki megoldásokkal ellentétben a force-feedback mindig irányhelyes, pontos, és tapintható visszajelzést ad, így pontosan érzékelhetjük a játék során fellépő fizikai hatásokat. A kétfokozatú fém tűzgombbal, hat programozható gombbal, mini-karral, nyolcirányú billenőkapcsolóval és három analóg fokozatvezérlővel felszerelt botkormánnyal urai lehetünk a repülőgépnek. A hosszabb utazások során a kényelmet a botkormány széles és stabil talapzata, a kéztámasz, az enyhén előre döntött kar és a finom bevonatú fogófelület biztosítja.

Programozható kettős gázkar
A Flight System G940 kettéosztott gázkarja tövében lévő interaktív, programozható gombok együttműködnek a szimulációs szoftverrel, és egy valódi pilótafülkéhez hasonlóan piros, zöld vagy narancs fénnyel jelzik a kritikus műszerek állapotát. Az egyszerűség kedvéért a Logitech 80-féle előre gyártott jelmagyarázat kártyát ad, amiket a gombokba csúsztatva élethű vezérlőpultot alakíthatunk ki magunknak, akár GPS, robotpilóta és futómű gombokkal.

A talapzaton elhelyezett nyolc darab programozható gombon túl a Flight System G940 még két darab nyolcirányú billenőkapcsolót, négy programozható markolatgombot és két forgatható analóg tárcsát is kínál. A tartozék Logitech Gaming Software segítségével a G940 szinte minden beállítását elvégezhetjük néhány egyszerű lépésben.

Valósághű pedálok
A modern vadászrepülőknél is használatos négy rudas mechanizmussal működő pedálok oldalkormány-vezérlői és lábfékei formatervüknek köszönhetően valósághű irányítást tesznek lehetővé. Ez különösen igaz védekező manővereknél, oldalszélben történő landolásnál és helikopterek vezetésekor. A pedálerő gombbal szabályozható, és személyre szabható a pedál ellenállása. A pedál talapzatán elhelyezett szőnyegfogók és saroktámaszok nem csupán kényelmünket szolgálják, de gondoskodnak arról is, hogy lábunk a megfelelő helyre találjon.

A Logitech Flight System G940 megjelenése Európában szeptemberre várható; javasolt fogyasztói ára 1 híján 300 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés