Connect with us

Hirdetés

technokrata

Félti a pénzét a Vodafone

Dotkom

Félti a pénzét a Vodafone

Vannak még logikus döntések: a Vodafone mégsem adja el üzemi profitjának több mint ötödét adó amerikai tulajdonát.

A Vodafone közölte, hogy mégsem adja el az amerikai Verizon Wirelessben lévő 45 százalékos részesedését. Tegnapig még gondolkodott a dolgon, s az elemzések azt mutatták, hogy 10 milliárd dollárt kaphatna a papírokért. A Verizon piaci értékét egyébként 45 milliárd dollárra becsülik szakértők.

A brit nagyvállalat részvényesei frusztráltak attól, hogy Vodafone-papírjaik nem tükrözik eléggé az amerikai vállalkozás értékét, illetve, hogy 2009-ig biztosan nem remélhetnek tőle osztalékot. Ugyanakkor ellenezték egyiküknek azt a kezdeményezését, hogy az amerikai tulajdont vigye önálló cégbe a Vodafone, mivel minden ilyen lépés felerősítené azt a piaci hangulatot, hogy előbb-utóbb eladják a részesedést, s ez gyengítené a britek alkupozícióját, ha tényleg ezt akarnák tenni.

Most azt mondotta a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin, hogy minden lehetőséget mérlegelnek az amerikai vagyonnal kapcsolatban, amely egyébként a Vodafone-csoport üzemi nyereségének bőven több mint 20 százalékát hozza. A Verizon Communication, a “közös ló” fő tulajdonosa többször is jelezte, hogy bármikor kivásárolná a Vodafone-t a Verizon Wirelessből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés