Connect with us

Hirdetés

technokrata

Félmilliárd dolláros szoftverhamisítást lepleztek le

Laptop

Félmilliárd dolláros szoftverhamisítást lepleztek le

A Microsoft és a Symantec termékeit is nagy üzemben másolták illegálisan a csalók.

A múlt héten jelentette be az FBI, hogy a kínai rendőrséggel való szoros együttműködésük eredményeként 500 millió dollár értékben sikerült lefoglalniuk illegálisan sokszorosított szoftvereket. Ezt az eredményt annak a 2005 óta tartó akciónak köszönhetik, mely a két ország közötti együttműködés eredményeként jöhetett létre. A mostani letartóztatások során 25 embert vettek őrizetbe, ezzel pedig komoly csapást mértek erre a hamisítói körre, állította Steven Hendershot, az FBI egyik, Pekingbe delegált vezetője.

Régóta jelent diplomáciai problémát Kína és főbb kereskedelmi partnerei, az Európai Unió és az Egyesült Államok között az a tény, hogy a rizs hazájában szinte semmibe veszik a szellemi tulajdonjogokat, és gátlástalanul sokszorosítják az eredeti termékeket – természetesen illegálisan. Ez a jelenség azonban nem csak a szoftvereket, zenei albumokat és filmes DVD-ket érinti, hanem gyakorlatilag az összes terméket – a ruháktól kezdve a táskákon át, szinte mindent. A „kalózország” jelző terhét csökkentendő jutott a kínai rezsim arra az álláspontra, hogy együttműködésbe lépnek a nyugati jogvédőkkel és hatóságokkal.

Összesen több mint 290 ezernyi hamis szoftver-CD került a razziát végző nyomozók kezére. Hat gyártó és kereskedelmi egységre csaptak le a helyi rendőrök, aminek révén több mint 47 ezernyi illegális Microsoft kompakt lemezt sikerült lefoglalniuk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés