Connect with us

Hirdetés

technokrata

Univerzális töltőadapter az APC-től

Laptop

Univerzális töltőadapter az APC-től

Vége a kábeldzsungelnek!

Annak, aki sokat utazik, gyakran gondot okoz a megfelelő típusú tápcsatlakozó kiválasztása – arról nem is beszélve, hogy elektronikus készülékeinkhez általában külön-külön töltőadapter kell. Egy a telefonnak, egy a PDA-nak, egy a notebooknak… ez sok felesleges kábelt, plusz adaptert jelent. Az APC nálunk járt UPA9 (Universal Power Adapter) terméke azonban megoldást nyújt a problémára: univerzális töltője rengeteg kütyüvel kompatibilis, egyen- és váltóáramú hálózatokhoz (11-16 V DC, 100-127 V AC 50/60 Hz, 220-240 V AC 50/60 Hz) egyaránt használható, tehát egy rövid kiruccanás Londonba, vagy egy hosszabb út a távol-keletre nem okoz gondot.

A készülék csomagolásából maga a szürke-fekete adapter, a hozzá való tápkábel, illetve ennek végén az európai hálózatokhoz tervezett kétágú dugó található. Ezt a dugót az APC mérnökei az angolszász elektromos hálózatokhoz készített háromágú csatlakozóba rejtették el – egy keresztélű csavarhúzóval lehet „kiszabadítani”. Az adapter másik oldalába fixen be van építve az elektromos eszközökhöz csatlakoztatandó kábel, aminek a végén egy univerzális csatlakozó található. Erre 10 különböző dugó húzható rá – a kialakításnak köszönhetően „bolondbiztosan”, csak egyetlen irányból. Az egyes dugókat az ABC betűivel jelölte meg a vállalat, de átmérőjükről is felismerhető, hogy melyik hova való. A hivatalosan támogatott eszközök (tucatnyi notebookforgalmazó készüléke, számos mobiltelefon- és PDA-gyártó terméke) listája itt tekinthető meg, több száz modell között lehet böngészni.

A csomag tartalma még egy szivargyújtóról működő töltő is, amely egy külön csatlakoztatható kábellel kötődik az adapterhez. Ezen egyébként helyet kapott egy USB-s csatlakozó, mert az APC gondolt azokra a készülékekre is, melyek képesek az univerzális soros buszon keresztül feltöltődni. A töltés művelete mindamellett nem bonyolult: a megfelelő kábelek csatlakoztatása előtt csupán a töltőfeszültséget (12-20 V) kell kiválasztani – ha ezzel nem lennénk tisztában, akkor a készülékre nyomtatott információs táblázat segíthet. Amennyiben mindent rendben csináltunk, az adapter LED-je kigyullad, ezzel jelezve, hogy töltésre kész állapotban van.

Ugyan az APC UPA9 készlete feleslegessé teszi a különböző adapterek és kábelek cipelését, mégis, a sok apró csatlakozó miatt nehézkesnek tűnhet a szállítása. Éppen ezért a vállalat mellékelt egy fekete vászonzsákot is, amibe a töltő összes elemét be lehet tenni – így minden egy helyen, praktikusan tárolható. Itthon ezért a kényelemért bruttó 21.900 forintot kell kifizetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés