Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft-tréningsorozat harmadáron

Dotkom

Microsoft-tréningsorozat harmadáron

A Microsoft a Számalkkal közösen tréningsorozatot indít a hazai fejlesztői tudásbázis megerősítésére. Intenzív tanfolyami képzésben, a piacon jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és a teljes ár mintegy egyharmadáért válnak megszerezhetővé az iparágban meghatározó Microsoft-fejlesztői kompetenciák és MCP-vizsgák.

Az elmúlt években számos felmérés és tanulmány mutatott rá arra, hogy Európa egyre komolyabb mennyiségi és minőségi gondokkal küzd a magas informatikai képzettségű munkaerő terén. A Microsoft tapasztalatai szerint itthon is egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik egy iparilag elfogadott szabvány (Microsoft Certified Professional) szerint képesek részt vállalni az új fejlesztési projektekben. A hivatalos Microsoft-szakértői minősítés a világon mindenhol elfogadott bizonyítvány, amely a magas szintű it- és fejlesztői ismereteket hivatott igazolni, emellett napjainkra már egyre több állás betöltésének és karrierlehetőségek növelésének feltétele.”Felméréseink szerint a fentiek elsajátítása egyre komolyabb terhet ró a magyarországi fejlesztőközösségre” – hangsúlyozta Kollár László, a Microsoft fejlesztési üzletágának igazgatója. “A legújabb technológiákkal kapcsolatos kompetenciák megszerzése időigényes és költséges. A napi munka mellett rendkívül nehéz lépést tartani a fejlődéssel és részt venni komolyabb képzési programokban” – mondta el.

A piaci igény egyértelmű: egy széles körben hozzáférhető, intenzív technológiai képzés, melyben témakörönként rövid idő, három nap alatt, alacsony költségek mellett szerezhetők meg az iparág meghatározó Microsoft-alapú fejlesztői kompetenciái (Visual Studio 2005 alapú .

NET 2.0 Core, Web, Windows és Distributed Application Development ismeretek). Ezért határozta el a Microsoft a Számalkkal közösen, hogy .

NET-fejlesztői és MCP-vizsgaelőkészítő intenzív tanfolyamot indít .

NET 2.0 Smart Program néven.

A képzés célja, hogy rövid idő alatt, igen alacsony költség mellett segítséget és támogatást nyújtson programozók, fejlesztők, tervezők részére a .

NET 2.0 technológiák megismerésére, a .

NET 2.0 alapú Windows, webes és osztott alkalmazásfejlesztési ismeretek elsajátítására. A program célja hosszabb távon, hogy jó alapot biztosítson az egyes témákhoz kapcsolódó hivatalos Microsoft-vizsgákra való felkészüléshez és nemzetközi technológiai szakértő (MCTS) minősítések megszerzéséhez, növelve így a minősített Microsoft-fejlesztői, -szakértői bázist, kielégítve ezáltal a programozók iránti egyre növekvő piaci igényt.”A Smart program a kezdetektől fogva a szívügyünk” – emelte ki Nyisztor József, a Számalk Zrt. továbbképzési és fejlesztési igazgatója. – “A piacon dolgozó fejlesztők komoly elméleti alapképzésben részesültek főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik során, azonban tapasztalataink szerint gyakran nem találkoznak a legfrissebb technológiákkal. A fiatal, frissdiplomás diákoknak túl magas költséget jelentenek a hivatalos képzések, a piacon dolgozó fejlesztőknek pedig nincs idejük hosszú tréningeken részt venni. Emellett a munkáltatók – a felmérések szerint – sem szentelnek elegendő figyelmet a dolgozók továbbképzésére; ráadásul nem is mindig engedhetik meg maguknak, hogy egy-egy munkatárs egy egész hétre kiessen a munkából. A Microsoft kezdeményezésével, közösen indított képzési lehetőséggel éppen ezt a piaci űrt szeretnénk betölteni, megoldást kínálva ezzel mind a munkáltatók, mind pedig a (leendő) munkavállalók közös problémájára.””Minden vizsga a maga szubjektív módján, kisebb-nagyobb mérési pontatlansággal értékeli a vizsgázó tudását, ezalól az MCP-vizsga sem kivétel” – mondta Grossmann Gábor, a Synergon Informatika Nyrt. szoftverfejlesztés üzletágának igazgatója. “Ennek ellenére ma ez az egyetlen módja, hogy a fejlesztők Microsoft-technológiákban való jártasságát, naprakészségét egy nemzetközi mérce szerint megmérettessük, összehasonlítsuk. A vizsgázónak a felkészülés jó alkalmat ad arra, hogy a projektek során megszerzett tudását rendszerezetten, és a technológiát tekintve teljeskörűen átgondolja, felépítse a fejében. Felvételkor nem elsődleges szempont, de fontos mutató az MCP-vizsgák, illetve magasabb minősítések megléte: mutatja a jelölt elkötelezettségét a folyamatos képzés iránt, a szakmai elhivatottságát és nem utolsósorban a versenyszellemét, megmérettetésre való hajlandóságát.”A .

NET 2.0 Smart Program nem a piacon már meglévő ötnapos hivatalos képzések kiváltását célozza meg, hanem sokkal inkább az a céljuk, hogy meghozzák a kedvet a mélyebb ismereteket adó tréningekhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés