Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszteséges üzletbe fogna a T-Mobile anyja?

Dotkom

Veszteséges üzletbe fogna a T-Mobile anyja?

A Deutsche Telekom a Sprint Nextel felvásárlását fontolgatja.

A német távközlési óriás részvényeinek árfolyama mélyrepülésbe kezdett hétfő délelőtt azt követően, hogy a Der Spiegel felröppentette a pletykát, miszerint tengerentúli befolyása és piacai bővítése érdekében a Deutsche Telekom még a Sprint Nextel felvásárlására is hajlandó lenne. Európa legnagyobb távközlési cégének jegyzése Frankfurtban 1,5 százalékot csökkent a hétfő reggeli nyitás óta.

A legújabb pletyka tárgya, a Sprint Nextel nem egyértelműen a legvonzóbb célpont a szektorban. Ráadásul a hitelpiacok jelenlegi helyzete, valamint a Deutsche Telekom nemrég instabillá vált megítélése a hitelminősítők előtt megnehezíti a társaság helyzetét. A Sal. Oppenheim jr. & Cie. elemzője szerint az üzlet nyélbe ütésére, ezért vajmi kevés is az esély, a szakember mindössze 20 százalék valószínűséget lát a megegyezésre.

A Standard & Poor’s még március közepén jelezte, hogy a német társaság elemzői megítélése romolhat azt követően, hogy a Deutsche Telekom bejelentette: 20 százalékos részesedésre kíván szert tenni a Hellenic Telecommunications Organization mintegy 2,5 milliárd euró értékben. A Fitch ennél tovább ment, és az akvizíció kedvezőtlen hitelháttere miatt negatívra változtatta a német óriás megítélését.

Amennyiben azonban mégis sikerül tető alá hozni egy megállapodást, úgy a Deutsche Telekom lehetne az Egyesült Államok legnagyobb vezetéknélküli telefonszolgáltatója – állítja a Wall Street Journal, amely helyzetelemzésében arra apellál, hogy az euró dollárral szembeni további erősödése és a tengerentúli tőzsdék lejtmenete napról-napra vonzóbbá teszik a megállapodást a 22 milliárd dolláros piaci értékű társasággal, amely tavaly 29,6 milliárd dolláros veszteséget mutatott fel az év végén.

A Sprint és a Nextel egyesüléséből 2005-ben létrejött szolgáltató amellett, hogy elérhetővé tenné egyre szűkülő piacát a Deutsche Telekom előtt maga is jól járna az üzleten, hiszen a T-Mobile és a Sprint hálózatainak egyesítése révén újra lendületbe jöhetne – állítják a szakemberek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés