Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszavonta a Yahoo-ra tett ajánlatát a Microsoft

Dotkom

Visszavonta a Yahoo-ra tett ajánlatát a Microsoft

A Microsoft Corp. visszavonta a Yahoo Inc.-re, a világ második legnépszerűbb internetes böngészőjét üzemeltető vállalatára tett felvásárlási ajánlatát.

A két társaság vezetői szombaton ültek asztalhoz, hogy tárgyaljanak az üzletről, miután egy héttel korábban lejárt a Microsoft ultimátuma, amelyben döntésre szólította fel a Yahoo igazgatóságát több mint három hónappal ezelőtt tett 44,6 milliárd dolláros, részvényenként 31 dolláros ajánlatával kapcsolatban. A megbeszélésen médiaértesülések szerint a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége részvényenként 33 dollárra emelte az árat, ám a Yahoo képviselői nem adták alább 37-nél. A Microsoft számára ez elfogadhatatlanul magasnak bizonyult, de a cég nem szándékozik ellenséges felvásárlási ajánlatot tenni, mert az elhúzódó harchoz vezetne közte és a Yahoo menedzsmentje között.

Szakértők szerint a Yahoo vezetői kedvező ajánlatot utasítottak el, a cég alkalmazottainak szempontjait a részvényesek érdeke elé helyezték. A Reuters úgy értesült, hogy a cég az AOL internetes portállal társulhat vagy akár legnagyobb versenytársával, a Google-lal léphet együttműködésre. Elemzők szerint ezek a lehetőségek rosszabbak, mint a Microsofttal való fúzió lett volna, ezért sokan úgy vélik, még nincs vége a szoftveróriás és a Yahoo birkózásának. A részvényesek rákényszeríthetik az internetes céget, hogy hívja vissza a gazdag kérőt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés