Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késik az új AMD processzor

Laptop

Késik az új AMD processzor

Hol vagy, Barcelona?

Technikai rendellenesség, erre hivatkozva jelentette be az AMD a múlt héten, hogy kénytelen ismét elcsúsztatni Barcelona kódnévre hallgató processzorának széles körű debütálását. A nagyon várt (szakszóval: hype-olt), energiahatékony CPU-k nagy mennyiségben így leghamarabb a jövő év elején kerülhetnek a felhasználók kezei közé. Eredetileg már lassan fél éve piacon kellene lennie a lapkának: az Advanced Micro Devices első ütemtervei szerint 2007 közepén jelent volna meg.

John Taylor, a vállalat egyik szóvivője annyit közölt, hogy a hiba ellenére folytatják a már elkészült példányok szállítását, de csak speciális ügyfelek részére (arra nem tért ki, hogy mit jelent a speciális ügyfél). Számukra a vállalat ideiglenes megoldást biztosít a probléma végleges kiiktatásáig; habár az ügyfelek addig is teljesítményvisszaesést tapasztalhatnak.

A probléma komolyságát jelzi, hogy az AMD kénytelen volt régi K8-as mikroarchitektúráját felújítani, és továbbra is a Brisbane-magos chipekre koncentrálni. Mindez azt jelenti, hogy a K8-as processzorokból nemsokára még újabb modellek kerülnek piacra: a következő két hónap során tizenegy új, 65 nanométeres gyártási eljárással készülő lapka igyekszik menteni a vállalat renoméját. Emellett mindössze három processzorváltozat jelenik majd meg a K10-es (Phenom) típusokból.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés