Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megrengeti a notebookpiacot az ultra olcsó laptop?

Laptop

Megrengeti a notebookpiacot az ultra olcsó laptop?

Jönnek az Asus Eee PC riválisai. Kicsik, olcsók, sokat tudnak.

Az ultraportable kategóriában valóságos forradalmat indított el a 100 dolláros laptopnak keresztelt, hivatalos nevén XO laptop. Megjelenése sokat csúszott, viszont annyit foglalkozott vele a média, hogy a nagy gyártók úgy vélték: érdemes foglalkozni vele. Ennek ékes bizonyítéka lett az Asus Eee PC, mely megjelenése óta kvázi hiánycikk, olyan mértékben érdekli az embereket a kicsiny noteszgép.

Nem az Asus az egyetlen, amelyik fantáziát látott az olcsó és kicsi eszközökben. Nemrég az itthon kevéssé ismert Everex jelentette be hasonló méretű eszközét, 400 dolláros áron. A 7 colos képátlóval rendelkező LCD-vel szerelt készüléket egy 1,2 GHz-es Via C7 ULV (vagyis ultra alacsony feszültségen üzemelő, tehát keveset fogyasztó) processzor hajtja meg, mely mellé 512 MB-nyi memória társul. Szemben az Asus megoldásával, itt mágneses alapú háttértároló biztosítja az adatok elérhetőségét: egy 30 GB-os merevlemez került a konfigurációba. Wi-Fi képes a notebook, emellett rendelkezik egy memóriakártya-olvasóval, két USB porttal és egy DVI kimenettel.

Jelenleg Cloudbook néven hivatkoznak az Everex laptopjára, mivel a fenti konfigurációs adatok még nem véglegesek. De ha minden jól alakul, már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön az igazság: a gyártó a január elején megrendezésre kerülő CES-en tervezi a széles nyilvánosság számára bemutatni a készüléket.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés