Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megadta magát a Sun az IBM-nek

Dotkom

Megadta magát a Sun az IBM-nek

Minden jel szerint előrehaladott állapotban van az IBM és a Sun Microsystems egyesülése. A Kék Óriás ügyvédjei már a Sun szerződéseit és dokumentumait fésülik át, ami arra utal, hogy a Sun részéről gyakorlatilag zöld utat kapott az ügylet – írja a HWSW.Hu

Az IBM jogászai a Sun szerződéseit és dokumentumait vizsgálják át az ilyenkor szokásos elvárható gondosság elvétől vezérelve. Amennyiben a lap értesülései pontosak, úgy gyakorlatilag tényként kezelhető, hogy a Sun vezetése teljesen elkötelezte magát a vállalat eladása mellett, hiszen a Sun gyakorlatilag teljes vertikumában versenytársa az IBM-nek, ennek ellenére megosztja vele üzleti titkait.

Ez az átvilágítás napokba telik, és egyelőre nem tudni, mikor fejeződik be. A Wall Street Journal szerint azonban IBM valószínűleg a Sun felvásárlása mellet dönt majd és várhatóan 6,5 és 8 milliárd dollár közötti összeget fizet majd a cégért. A Sun vezetőinek célja az egyesüléssel továbbra sem nyilvánvaló, hiszen, ha az IBM megvásárolja a céget, az valószínűleg a vállalat nagy részének végét is jelenti, a Sunnak ugyanis alig van olyan termékvonala, melynek nincs IBM-es megfelelője. Az IBM-et a piacszerzés mellett valószínűleg az is motiválta a vásárlásban, hogy elkerüljék, hogy a cég valamelyik riválisuk kezére jusson – olvasható a HWSW.hu informatikai hírmagazin cikkében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés