Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elavult notebookok

Laptop

Elavult notebookok

Újat venne? Nem kell, inkább fejlesszen!

Habár többször is szóba hoztuk már a hordozható számítógépek nehézkes bővítését, és beszámoltunk egy-egy fejlesztésről is, ami ezen hivatott változtatni, a noteszgépek gyártói között mindmáig nem terjedt el egyetlen megoldás sem. Ennek valószínűleg két fő oka van: az egyik az ár – az elemeire szedhető és bővíthető laptopok többe kerülnének, mint az összeintegrált noteszek,ezt a pluszt pedig sokan nem fizetnék meg. A másik, hogy a gyártók nem akarják megváltoztatni a status quo-t; jelenleg ugyanis a felhasználók lecserélik notebookjukat, ha elavultnak érzik, és ez érthetően több bevételt jelent, mintha csak például a videokártyát cserélnék ki.

Nos, az Asus változtatni látszik ezen a trenden: a közeljövőben bemutatni tervezett C90-es modell lesz (a gyártó állítása szerint) minden idők leginkább átváltoztatható noteszgépe. Szinte mindent kicserélhet benne a tulajdonosa, ha elavultnak érzi: a processzort, a videokártyát, még a 15,4 colos LCD-t is (bár ezt bizonyára nagyobbra nem lehet majd átszerelni). Pedig a kis gép nem indul rosszul, hiszen a legújabb Conroe processzorarchitektúrát támogatja, illetve a wireless csatlakozások közül már a 802.11n szabvánnyal rendelkező hálózati eszközökkel is fel tudja venni a kapcsolatot.

A NotebookReview.com értesülései szerint az Asus azt ígérte, hogy a fentieken túl az optikai meghajtót, a merevlemezt és a memóriát is alig néhány perc alatt le lehet majd cserélni. Kérdés persze, hogy egy elavult memóriafoglalattal mit tehet az ember, ha az alaplap maga nem cserélhető; de ne legyünk telhetetlenek. Még több kép a valóban moduláris noteszgépről itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés