Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másolásvédett lemezek írása: CloneCD-vel

Laptop

Másolásvédett lemezek írása: CloneCD-vel

Már kipróbálható a közkedvelt szoftver legfrissebb verziója.

A Clone CD (letöltés itt) egy igen népszerű és hatékony CD-író program, legfőbb erőssége a CD másolás, klónozás. Bitről-bitre képes lemásolni egy lemezt (raw mód), kiiktatva a másolásvédelemi technikákat; hiszen így az eredeti médiával teljesen megegyező másolatot kapunk. Amint arról korábban beszámoltunk, ez a megoldás nem igazán nyerte el az európai szerzői jogvédők tetszését. Emiatt 2003 végén drasztikus változás állt be a program életében: az Európai Unió új szerzői jogokat védő törvénye miatt a CloneCD-t fejlesztő Elaborate Bytes kénytelen volt leállítani a CD-másolatok készítésére használható alkalmazás értékesítését. Az új szabályozás ugyanis még magánhasználatra is tiltja jogvédett média másolását.

Ennek következtében dobozos változatot már nem fognak az európaiak látni a szoftverből – s mi több, még a Svájcból zajló online értékesítésnek is vége. Ennek az az oka, hogy Tell Vilmos hazája és a legtöbb EU-ország között érvényben vannak olyan kétoldalú szerződések, melyek megakadályozzák az eladásokat.

A CloneCD azonban nem halt meg, mivel az Elaborate Bytes eladta a jogokat a Slysoft nevű cégnek, mely a Karib-tengeren megtalálható Antigua szigeten van bejegyezve. Innen tovább folyik az online értékesítés is, tehát nem kell senkinek sem lemondania a CD-másoló szoftverről. S nemcsak az eladások zajlanak tovább, hanem a program fejlesztése is, aminek „kézzelfogható” példája a napokban megjelent 5.3.0.1-es változat, melyet a Terminal Download szerveréről is le lehet tölteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés