Connect with us

Hirdetés

technokrata

A FreeSoft eladta a Big Fish-t

Dotkom

A FreeSoft eladta a Big Fish-t

A nagy hal integrációja sikeresen befejeződött.

A FreeSoft 2005-ben heves tevékenységi kör és termékportfolió szélesítésbe kezdett különböző akvizíciókkal: a vállalat 2005 januárjában szerezte meg a webfejlesztéssel foglalkozó Big Fish Internettechnológiai Kft. 100 százalékos tulajdonrészét, majd nagyjából ezzel egy időben szerződést írt alá a mobil technológiákra épülő üzleti alkalmazásokat fejlesztő Mooltech Informatikai Szolgáltató Kft. üzletrészeinek megvásárlásáról is, rá két hónapra pedig az Axis Kft. üzletrészének 100%-át is megszerezték.

Az idei év vége azonban karcsúsító folyamatokat eredményezett: a cég szerződést írt alá a Big Fish 36 millió forintért történő eladásáról. A vállalati közlemény szerint már be is fejeződött a FreeSoft számára fontos alkalmazottainak, tudásának és tevékenységének beintegrálódása az anyavállalati szervezetbe.

Mint ismeretes, a FreeSoft Nyrt. lett az év vállalata 2006-ban a középvállalati kategóriában a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME) választásán. A kockázati tőke iparág elismerését kifejező díj odaítélésekor nemcsak a vállalkozói szellem, az értékteremtésre való törekvés, a hosszú távú, üzleti szemlélet és a sikerre való alkalmasság meglétét vizsgálják a vállalat irányításában és működésében, hanem többek között a menedzsment vezéralakjainak vállalatvezetési, stratégiai és menedzsment képességeit is. Fontos szempont az üzleti stratégia minősége, az annak megfelelő vállalatirányítási rendszer és szervezeti felépítés, a növekedési lehetőségek felismerése és kihasználása, illetve a kockázati tőkével való tényleges, vagy potenciális kapcsolat értékelése is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés