Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fertőz a Windows Vista „törése”

Dotkom

Fertőz a Windows Vista „törése”

Trójai program a crack helyett.

Több alkalommal is beszámoltunk már arról, hogy a nemzetközi, nagy visszhangot kiváltó események kapcsán rengeteg féreg, hoax, spam stb. jelenik meg – elég csak a nyári labdarúgó világbajnokságra, az Egyesült Államokban pusztító Katrina hurrikán utáni állapotokra, vagy a 2004 karácsonyi távol-keleti szökőárra gondolni. Az ártalmas programokat készítők most sem fogták, fogják vissza magukat – a Windows Vista megjelenése jó apropó számukra malware alkalmazások terjesztésére. A novemberi kalózváltozatok megjelenését ugyanis egy olyan törés is kísérte, kíséri, mely valójában egy trójai program.

“Windows Vista All Versions Activation 21.11.06” néven kering az a crack, mely a Microsoft újgenerációs operációs rendszerének másolásvédelmét kiiktatni ugyan nem tudja, viszont feltelepíti a számítógépre a PSW.Win32.LdPinch.aze nevű trójait. A bittorrentező felhasználók tájékoztatása szerint az antivírus szoftverek többsége felismeri – egy december eleji jelentés szerint ugyanakkor a Norton Antivirus és a NOD32 akkor megbukott a vizsgán.

Nemcsak különálló program képében jelenthet veszélyt a Windows Vista file-megosztó helyekről való letöltése. John Pritchard, a Microsoft ausztráliai leányvállalatától nemrég tett nyilatkozata szerint a kalózmásolatok már eleve készülhetnek úgy, hogy egy malware alkalmazást is tartalmaznak, amely az installálás során szintén feltelepül a számítógépre. Pritchard ezért kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy a redmondi operációs rendszert csak olyan DVD-ről telepítse a felhasználó, amely el van látva az eredetiséget igazoló hologrammal.

Még ha minden legálisan is zajlott, akkor sem vagyunk feltétlenül biztonságban – lásd a cikk következő oldalát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés