Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beindult a nagyüzemi a támadás a magyar bankok ellen

Dotkom

Beindult a nagyüzemi a támadás a magyar bankok ellen

Újabb adathalász akció indult el, mely ezúttal a GE Budapest Internetbank ügyfeleit vette célpontba.

Már szinte nem telik el nap anélkül, hogy valamelyik magyar pénzintézet ügyfeleit ne próbálnák hamis e-mail üzenetekkel a saját weboldalukra irányítani azok a csalók, akiknek egyértelmű célja a felhasználói azonosítók megszerzése, majd az ismert információk birtokában a számlák illegális megcsapolása. A két korábbi esetről szóló cikkünk itt és itt olvasható.

A mostani adathalász akció során magyar nyelvű levélben érkeztek a megtévesztő üzenetek, így a GE Budapest Internetbank ügyfelei fokozottabb veszélynek vannak kitéve, mint a korábbi támadások célpontjai. Fontos tisztázni, hogy a pénzintézet valódi weboldala a https://internetbank.budapestbank.hu/ (tehát HTTPS titkosított kapcsolattal), míg a csalók weboldala a http://internetbank.budapestbank.net oldalon található. Minden bank gondosan ügyel arra, hogy csak és kizárólag titkosított kapcsolaton keresztül azonosítsa ügyfeleit, hiszen ellenkező esetben (egyszerű HTTP) sima olvasható szövegként utaznának a begépelt név-jelszó adatok az Interneten.

A valódi és a csaló weblap abban is különbözik, hogy az adathalászok weboldalán nem csak az azonosítót és jelszót kérik be, hanem az e-PIN 6 karakteres értékét is.

Ez a phising akció két hét alatt már a negyedik támadás hullám – mint ismeretes korábban a Raiffeisen bank és a Szigetvári Takarékszövetkezet Electra Internet Banking weboldalán próbáltak a bűnelkövetők a felhasználói adatokat kifürkészni. A VirusBuster ismételten mindenkinek azt tanácsolja, hogy elektronikus levélben kapott címről soha ne próbáljanak meg fellépni semmilyen pénzintézet weboldalára. A pénzügyeink intézésénél használt webcímet pedig érdemes minden alkalommal alaposan, figyelmesen leellenőrizni, hiszen a csalók álweboldalukkal nemcsak a megtévesztő kinézetre ügyelnek, hanem annak címében is hasonlóságra törekednek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés