Connect with us

Hirdetés

technokrata

Limitált szériás szuperkompakt fényképezőgép

Smart home

Limitált szériás szuperkompakt fényképezőgép

A Panasonic elkészítette egyik szuperkompakt fényképezőgépének különleges kiadását.

A Panasonic Lumix DMC-FX07 Limited Edition különleges fényezést kapott, öt színben készül, még pedig egész pontosan 500 példányban. A limitált széria érdekessége, hogy a megszokottól eltérően nem papír-, hanem fadobozban kerül forgalomba – a spéci fényképezők ára körülbelül 100 ezer forint lesz.

A 7,2 megapixeles felbontású, 28 mm-es nagylátószögű f/2,8-5,6 LEICA DC objektívvel felszerelt 3,6-szeres optikai zoom funkcióval ellátott (35 mm-es ekv.: 28-102 mm) DMC-FX07 fényképezőgépek MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral és intelligens ISO-érzékenység vezérléssel rendelkeznek. A kis masinában egy 2,5 colos képátlójú kijelző teljesít szolgálatot.

Az FX01-ben bemutatkozó, rendkívül népszerű és nagyra értékelt 28 mm-es LEICA DC objektívet örökölte meg a DMC-FX07. A kategória legtöbb készülékéhez képest lényegesen nagyobb látószöget biztosító objektív a fényképezési lehetőségek új sorát kínálja; immár beltéren is nagyobb társaságot ábrázoló teljes csoportképet készíthet, illetve átfogó tájképet vagy építészeti kompozíciót örökíthet meg, és élvezheti a valódi perspektivikus, széles panorámaképek nyújtotta előnyöket.

Az elmosódott és életlen képkontúrok elleni küzdelem jegyében a Panasonic néhány évvel ezelőtt kifejlesztette az ún. MEGA O.I.S. rendszert, mely a kézremegés kompenzálását elősegítő objektív technológián alapul. A MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor olyan technológia, melyet már hosszabb ideje beépítenek/beépítettek a Lumix fényképezőgépekbe.

Beltéri csoportképek készítése esetén előfordulhat, hogy a helyiség nem elég nagy ahhoz, hogy a fotós kellő távolságba tudjon helyezkedni a megörökítésre váró társaságtól. Így előfordulhat, hogy ˝csonka˝ csoportkép készül (nem mindenki fér bele a képbe). További probléma, hogy a fényviszonyok nem feltétlenül kielégítőek, így a képet készítő személy kénytelen vakut használni. Azonban, a 28 mm-es LEICA DC objektív és az intelligens képstabilizátor lehetővé teszik azt, hogy bármely felhasználó ideálisan szép képeket készíthessen ilyen körülmények között is. Olyan képeket, ahol mindenki belefér a képbe a kép hangulatvilágát elrontó vaku használata nélkül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés