Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudnunk kell a hackertámadásokról

Dotkom

Tudnunk kell a hackertámadásokról

Az összes internetes támadásról, mely adatainkat veszélyezteti, tudomást kell, hogy kapjunk, áll egy új EU-s tervezetben.

Elsőként Kaliforniában lépett életbe az a törvény, mely kötelezte a telekommunikációs szolgáltatókat, hogy a rendszerüket ért online támadásokról, amennyiben azok következtében a felhasználók adatai jogosulatlan kezekbe jutottak, tájékoztatást kell kapniuk az érintetteknek. Az Európa Bizottság egy ehhez hasonló törvénytervezetről számolt be a múlt héten, mely nem csak a felhasználókat, hanem a szabályzótestületeket is bevonná az értesítendők körébe. Jelenleg ugyanis nem kötelezi erre semmi például az Internet-szolgáltatókat. A napjainkban érvényben levő EU-s direktíva szerint a felhasználókat mindössze a biztonsági kockázatokról kell tájékoztatni.

A tervezettel kapcsolatos konzultáció egészen október 27-ig zajlik majd. Amennyiben ezt követően a direktíva-tervezet hatályba lép, komoly változásokat hozhat. Kaliforniában (illetve abban a további 33 amerikai államban, mely átvette az ottani kezdeményezést) azonnal megugrott az ismertté vált támadások száma. Míg korábban csak elvétve lehetett hallani egy-egy eseményről, a törvényi háttér megváltozásával özönvízszerűen kezdtek napvilágra kerülni az addig eltitkolt internetes támadások.

Nem csak a valós helyzet jobb megismerésében segített a tengerentúlon ez a szabályozás, hanem, mint kiderült, a vállalatokat is jobban ösztökélte a még magasabb fokú biztonsági intézkedések meghozatalára. Bizonyára hasonló hatással jár majd az öreg kontinensen is a rendelkezés, ha az európai honatyák úgy döntenek, bizalmat szavaznak az elképzelésnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés