Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon EOS 400D-t!

Laptop

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon EOS 400D-t!

A Canon ma Budapesten bejelentette legújabb, belépőszintű tükörreflexes digitális (DSLR) fényképezőgépét.

A rendezvényen alkalmunk nyílt kézbe venni a Canon EOS 400D-t, mely értelemszerűen a nagy sikerű Canon EOS 350D utódja, illetve nagytestvére. A készülékház alapjaiban véve semmit sem változott, tehát maradt a DSLR szinten igen csak kompaktnak mondható kialakítás. A legfontosabb változás a hátlapon fedezhető fel, ahol is egy a korábbiaknál jelentősen nagyobb kijelzőt találunk, a régi monokróm LCD pedig immár a múlté.

Nőtt a felbontás, újdonság a szenzor-tisztító megoldás és sokat javítottak a sorozatfelvételi szolgáltatásokon. A sajtóbejelentésen egyébként egy már végleges (nem prototípus) változat volt kipróbálható (sajnos memóriakártya nélkül) – megtudtuk, hogy a piacon valamikor szeptember elején debütáló 400D nem küldi nyugdíjba a 350D-t, vagyis a két termék egymás mellett lesz jelen a boltok polcain. A várható hazai ár egyelőre ismeretlen.

A Canon EOS 400D-t olyan tulajdonságok jellemzik, mint a 10,1 megapixel felbontású CMOS szenzor, az új EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer), nagyobb és világosabb 2,5 colos képátlójú LCD, valamint a 9 pontos AF, előrevetíti, hogy ez a modell átveszi a világ legkeresettebb fényképezőgépének pozícióját. Az új gépet fejlesztői az EOS 350D fölé pozícionálták, amely egyébként minden idők egyik legkeresettebb tükörreflexes digitális fényképezőgépe,

Specifikációk:
-10,1 megapixeles CMOS szenzor
-Canon EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer)
-2,5 colos képátlójú kijelző, 230.000 pixeles felbontással és 160 fokos beláthatósági szöggel
-Nagy precizitású 9 pontos AF rendszer
-Picture Style képfeldolgozó beállítás
-DIGIC II képfeldolgozó processzor, 0,2 másodperces készre-állási idővel
-Digital Photo Professional és RAW feldolgozó szoftver
-Kompakt és könnyű
-Teljes kompatibilitás valamennyi EF, EF-S objektívvel és EX vakurendszerrel.

Megnövelt teljesítmény
Az EOS 350D különleges képességeit számos újdonsággal bővítették a fejlesztők, így az EOS 400D-ben már megtaláljuk az EOS Integrated Cleaning System-et is. A felbontás megnövelése 8.0 megapixelről 10,1 megapixelre, a magas érzékenység, a nagy sebesség, vagy például az alacsony zajszintű CMOS technológia mind a 6 EOS Digitális modellnél megtalálhatóak. Az LCD kijelző közel kétszer nagyobb méretű, mint az EOS 350D esetében: a maga 2,5 inches képátlójával a legvilágosabb az EOS-ok közül, valamint kijelzi az összes fontos expozíciós beállítási értéket, visszajátszáskor pedig a felhasználói információkat. A képfelbontás növelésével párhuzamosan a fejlesztők közel megduplázták a sorozatfelvétellel készíthető képek számát: így 14-ről 27-re növekedett a maximálisan készíthető nagyfelbontású JPEG formátumú képek száma, RAW esetében pedig 5-ről 10-re növekedett.

Szennyeződés-csökkentés
Az EOS 400D az első olyan gép a Canon kínálatában, amely magában foglalja az EOS Integrated Cleaning System elnevezésű beépített szenzortisztító-rendszert, amely a szennyeződések keletkezésének okait vizsgáló kutatások eredményeként három alapvetően fontos, de egymással kölcsönhatásban lévő elemet ötvöz. Ezek a következők:
-Csökkentés
A gép belső mechanikája minimális szennyeződést okozva dolgozik. A vázsapka áttervezésénél is fontos szempont volt, hogy csak a minimális szennyeződést engedje át.
-Taszítás
A szenzor előtt található félig-áteresztő szűrő felületén egy antisztatikus bevonat tartja távol a szennyeződést.
-Eltávolítás
A Self-Cleaning Sensor Unit (Öntisztító szenzor-egység) minden bekapcsolás után (átlagosan egy másodpercig) nagyfrekvenciájú vibrálást alkalmaz a szennyeződések eltávolítására a félig-áteresztő szűrőről. Az üzemkész állapot utáni azonnali expozíció elérése érdekében ez a funkció azonnal kikapcsolódik az exponáló gomb félig való lenyomásával egyidejűleg.

Az EOS-előny
Az EOS 400D számos, eddig csak a professzionális EOS modelleknél (például EOS 30D, EOS 5D) található tulajdonságokat örökölt. Ide tartozik többek között a 9 pontos AF rendszer, a Picture Style, a 9.999 kép tárolását is felkínáló mappák, vagy a kiterjedt PictBridge funkciók.

Az EOS 400D ugyanazt a DIGIC II processzort foglalja magában, mint az EOS-1-es professzionális család minden tagja. A kiváló minőségű képek készítését biztosító fejlett kiolvasási technológián át a 0,2 másodperc alatt elérhető első expozícióig a DIGIC II processzor gyorsított működése azt is biztosítja, hogy a fotós minden pillanatban tudjon exponálni és a sorozat-felvételnél se legyen fennakadás.

Szoftverek
Ahogy az EOS digitalis gépek mindegyike, az EOS 400D is támogatja azt a széleskörű szoftver-palettát, amely segítenek a fotósnak a teljes munkafolyamat során. Ide tartozik a Digital Photo Professional (DPP), amelynek különlegessége az a kiváló RAW konvertert, mely biztosítja a teljes RAW képfeldolgozási folyamat felügyeletét. A DPP képes együttműködni a fényképezőgép számos új funkciójával, mint például a Dust Delete Data (szennyeződési adatok törlése) és Picture Style (Képstílus). A gép támogatja a EOS Capture, Image/Zoom Browser és PhotoStitch szoftvereket is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés