Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell nagy masina a kristálytiszta közelképekhez!

Smart home

Nem kell nagy masina a kristálytiszta közelképekhez!

Különleges zoomképesség – kis méretben.

Az új Cyber-shot H50 digitális fényképezőgép számtalan manuális funkció egyesít, kompakt mérete és egyszerű kezelése mellett kemény, karcálló bevonattal rendelkezik. Erőteljes, 15-szörös zoommal ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje ideális társsá teszi utazáshoz és minden olyan alkalomra, amikor nagy masina cipelése nélkül szeretnénk kristálytiszta közelképeket készíteni.

A nagyméretű és nagy kontrasztú, 3”-os Clear Photo LCD Plus képernyő felfelé és lefelé egyaránt dönthető, további alkotói szabadságot biztosítva a különböző szögekből történő fényképezéshez, míg az elektronikus képkereső kényelmes alternatívát kínál a felvételek megkomponálásához.

A Sony érzékeny BIONZ processzorának köszönhetően a továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár nyolc emberi arc megkülönböztetésére is képes egyetlen jeleneten belül, s a fókusz és az expozíció ennek alapján történő automatikus szabályzásával szebb portrékat eredményez. Ezt egészíti ki a Mosolykereső, amely addig késlelteti a zár automatikus kioldását, amíg mosolyt nem észlel a fényképalany arcán.

Akciódús pillanatok megörökítéséhez a Sportfotó üzemmód kínál rendkívül nagy zársebességet folyamatos prediktív autofókusszal kiegészítve, amely minimális zárkéséssel teszi lehetővé a gyorsan mozgó jelenet kimerevítését.

A Sony dupla elmosódásgátló rendszerével beltérben vagy kevés természetes fény mellett is hangulatosabb, természetesebb képek készíthetők. Nagyfokú, akár ISO 3200-as érzékenysége és a Super SteadyShot optikai képstabilizátor együttes használata pedig kézből történő fényképezés esetén is garantálja a felvételek elmosódásmentességét, ami különösen magas zoombeállításoknál szokott problémát jelenteni. Az erőteljes BIONZ képfeldolgozó lehetővé teszi a felhasználó számára a zajcsökkentés három fokozatú beállítását, melyekkel bármely felvétel egyedi igényei kielégíthetők.

Ellenfényben álló vagy nagy kontrasztú témáknál a dinamikatartomány-optimalizáló (DRO) segít a nagy fényerejű és az árnyékos felületek részleteinek feldolgozásában, biztosítva a kép természetességét és egyenletes expozícióját. Az új DRO Plus üzemmód emellett a kép minden egyes területét elemzi, s ezáltal még jobb, a fényes és árnyékos felületek részleteit nagyobb arányban megőrző képeket hoz létre.

Extra kreatív lehetőségeket kínál a Rekeszelés (Bracket shooting) üzemmód, amely három felvételt készít el különböző expozíciós értékkel, fehéregyensúllyal vagy színüzemmód-beállítással. De a fotórajongók a készülékbe épített ötféle színszűrő-effektust is értékelni fogják, melyek külön üvegszűrők megvásárlása nélkül biztosítanak teljesebb szabályzást.

Felvételkészítés után a H50 több retusálási opciót kínál, beleértve a vörösszem-csökkentést és a speciális szűrőeffektusokat is – egyszerű megoldásként a felvételek utólagos, számítógép nélküli korrigálására.

A fotók közös nézegetését szórakoztató lejátszási funkciók sora teszi még élvezetesebbé: diavetítés üzemmódban például többféle zenei aláfestés közül lehet választani, sőt hozzárendelhetők a képekhez egyéni zenei fájlok is, melyek számítógépről tölthetők át.

A H50 tartozék kiegészítői között megtalálható a zárkioldást és a zoomolást megkönnyítő, valamint Kezdés, Menü és Vezérlés gombbal ellátott távvezérlő. Opcionális kiegészítőként többféle nagylátószögű és telefotózásra alkalmas konverziós objektív, szűrők, akkumulátorok, úti töltők, sportcsomagok és tokok választhatók hozzá.

Európában a Cyber-shot H50-es digitális fényképezőgép április végétől kerül a boltokba.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés