Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mitől lesz szebb és jobb az élet?

Smart home

Mitől lesz szebb és jobb az élet?

Új iparág születőben.

Más gazdaságilag fejlett országokhoz hasonlóan, Magyarország egyik legnagyobb társadalmi problémája a népesség öregedése és a lakosság általános egészségi állapotának helyzete, amelyek a család, a környezet és az egész társadalom teherbíró képességének korlátai miatt új típusú, a költségek tekintetében is hatékony megoldásokra várnak. Ugyanakkor az infokommunikációs technológiák és alkalmazásaik olyan lehetőségeket kínálnak, amelyekkel élnünk nem csupán lehetséges, de az előzőek értelmében szükséges is.

A számítástechnika, az informatika és a távközlés fejlődése mára olyan új helyzetet teremtett, amelyet a szinte korlátlan feldolgozási, tárolási és adatátviteli kapacitás, a „mindenütt jelenlévő informatika” jellemez. Különös jelentősége van a processzorral és programmal vezérelt, úgynevezett beágyazott rendszerek és a vezeték nélküli hálózatok széles körű térhódításának. Az előbbiek révén a minket körülvevő tárgyak funkcionalitása bővül, beépített intelligenciája növekszik korábban nem tapasztalt mértékben; az utóbbiak révén e tárgyak autonóm módon tudnak egymással kapcsolatba lépni, együttműködni.

Az új technológiai lehetőségek egyik legígéretesebb felhasználását az életviteli alkalmazások jelentik. Ide tartoznak az időskorúak, fogyatékkal élők, rehabilitációra, ápolásra, gondozásra szorulók mindennapi életét felügyelő és segítő rendszerek, de ide sorolhatók a biztonságosabb közlekedést támogató, a járművezetők, sportolók és más szabadidős tevékenységeket végzők életfunkcióit vagy a veszélyes munkahelyeken dolgozók tevékenységét, mozgását monitorozó rendszerek, sőt az intelligens épületek, intelligens otthon témakörébe sorolható rendszerek is.

A ma már mindenütt jelenlévő informatika az életvitelt segítő eszközök egyre bővülő választékát kínálja: sokat nyerhetünk, ha a kor technológiáját kiaknázó alkalmazásokat az életvitel szolgálatába állítjuk. Az eVITA 2008 Konferencia és Szakkiállítás fő célja, hogy e páratlan lehetőségre felhívja a gazdaság és a társadalom, a magánszféra és a közszféra, a vállalkozók és a családok figyelmét.

Az eVITA konferencia és szakkiállítás megmutatja azokat a lehetőségeket, amelyeket az infokommunikációs technológiák és alkalmazások fejlődése hozott az utóbbi években a Magyarország egyik legnagyobb társadalmi problémáját jelentő öregedő népesség és a lakosság általános egészségi állapotának helyzetéből adódó problémák megoldására az úgynevezett életviteli alkalmazások terén.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés