Connect with us

Hirdetés

technokrata

Karib-tenger kalózai és digitális prototípusok

Laptop

Karib-tenger kalózai és digitális prototípusok

Nem is gondolnánk, milyen gyakran találkozunk az Autodesk fejlesztőeszközeinek eredményeivel. Például a mozibajárók többsége már nem egy, a céghez köthető élményt átélt.

Nemzetközi felmérések szerint a legjobban teljesítő gépipari vállalatok az Autodesk digitális prototípus-készítés technológiájával mindössze fele annyi fizikai prototípust készítenek, mint az iparági átlag, termékeiket 58 nappal hamarabb juttatják piacra, a prototípusok elkészítésére fordított költségeik pedig 48%-kal alacsonyabbak, továbbá sokkal innovatívabb megoldásokkal állnak elő, mint a piac többi szereplője. Mivel a vállalatok a tervezés korai fázisaiban elemezhetik termékeik energiafogyasztását, környezetre gyakorolt hatásait, így figyelemmel lehetnek a fenntarthatóságra is.

A gépipari vállalatok (járműgyártók, gépgyártók, műszergyártók) manapság egyre nagyobb nyomás alatt működnek. Megrendelőik kiváló minőséget várnak el alacsony áron, amely követelményekhez a gyártóknak alkalmazkodniuk kell az erős piaci verseny miatt. A minőség mellett a gyorsaság a siker másik kulcsfontosságú összetevője. Mivel a termék-bevezetési ciklusok időszaka egyre rövidebbé válik, kulcsfontosságú szerepet kapnak a tervezési folyamatok és a felhasznált szoftverek. Ez a folyamat a gépipari vállalkozások esetében hangsúlyosan jelenik meg, és közvetlen hatást gyakorol az üzleti sikerre.

Az egyik leghatékonyabb módja a fenti kihívások kezelésének a Digitális prototípus-készítés módszere, amely segítségével lehetővé válik a tervek, a kialakítás és a működés gyártás előtti ellenőrzése. A koncepcionális, gépészeti és elektromos adatokat is integráló teljes digitális prototípus segítségével digitálisan, valósághű módon szimulálható a termék, így – a rendszerint költséges – fizikai prototípus elkészítése nélkül értékelhető és optimalizálható a terv és a funkcionalitás.

„A Digitális prototípus-készítés technológiájának segítségével a tervezés folyamata könnyebbé, gyorsabbá, egyszerűbbé válik, valamint az elengedhetetlenül szükséges fizikai prototípusok száma is csökken. Mindezek kimutatható időbeli és anyagi megtakarítást jelentenek ügyfeleinknek” – mondta el Jan Ferjencik, az Autodesk regionális, gépipari megoldásokért felelős képviselője (Manufacturing Sales Execution manager), aki egyben elárulta, hogy a vállalat szoftvereivel készült termékeket nem csak a gépgyártás területén kell keresni. A cseh menedzser példának a Karib-tenger kalózai című filmet említette, mint az egyik olyan filmet, amelynek elkészítéséhez Autodesk szoftvereket is használtak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés