Connect with us

Hirdetés

technokrata

Madárinfluenza elleni gyógyszer? Nem, spam!

Dotkom

Madárinfluenza elleni gyógyszer? Nem, spam!

Spammerek gyógyszereket árulnak és készleteket halmoznak fel a madárinfluenza miatti félelmeket kihasználva.

A SophosLabs – amely a Sophos vírus-, kémprogram-, és spam analizáló központjainak globális hálózata – szakértői figyelmeztetik az internetes felhasználókat, hogy spammerek ártatlan emberek életét kockázatnak teszik ki azáltal, hogy online árulnak gyógyszereket, ami szerintük sikeresen felveszi a harcot a madárinfluenzával. A Sophos spamcsapdái folyamatosan és egyre több olyan levélszemetet fognak el, amelyek Tamiflu-t árulnak, amelyről úgy hiszik, hogy a leghatékonyabban védi meg az embereket a madárinfluenza vírus H5N1 variánsától. Ez a gyógyszer nagyon keresett, mivel a vírus országos járványokat okozhat, és az ázsiai halálozások után gyorsan tovaterjedhet.

A spam e-mailek sürgetik a címzetteket, hogy védjék önmagukat és családjaikat a madárinfluenza ellen a Tamiflu online történő megvásárlásával. A fent látható e-mailt küldők weboldala valószínűleg Viagrát is árul, valamint egyéb más gyógyszereket is.

„Talán változásokat hozhat a Viagráról szóló kézbesített levélszemét, de soha ne vásároljon gyógyszereket online módon, mivel az egészségét halálos veszélynek teszi ki. A spammereket nem érdekli az emberek egészsége, csak a zsíros profit.” – mondta Graham Cluley, a Sophos vezető technikai tanácsadója – „Az olyan gyógyszereket, mint a Tamiflu, csak hivatásos orvosok írhatják fel, nem pedig az internetes sarlatánok. Spam által reklámozott weboldalakról online vásárolni gyógyszereket olyan, mintha orosz rulettet játszanának.”

A Roche képviselői – svájci gyógyszerészeti cég, akik a Tamiflu-t gyártják – jelentéseket kaptak internetes gyógyszereladásokról, amelyek Tamiflu-ról szólnak, de a tény az, hogy ezek valójában mind hamis gyógyszerek. Az Amerikai Egészségügyi Szövetség és az Angol Egészségügyi Szövetség kampányba kezdtek, hogy figyelmeztessék a vásárlókat az online vásárolt gyógyszerek rizikójáról. Idén korábban egy nemzetközi spam bandára csapott le a törvény keze, akiknek be kellett zárniuk a pornót és hamis gyógyszereket áruló weboldalaik egész hálózatát.

Kihasználják a madárinfluenza miatti pánikot
A Sophos által elfogott különböző spam hadjáratok alatt olyan levélszemét üzeneteket találtak, amelyek agresszíven magasztaltak egy olyan céget, amely állítólag nemrégiben bejelentette a SARS és a madárinfluenza elleni hatásos termékeit.

„A spammerek valóságosnak tűnő rövidlejáratú „befektetési tanácsokat” terjesztenek szét a részvények megnövelésének reményében, amivel saját profitjukat növelik. A növekvő mennyiség és a pump-and-dump hadjáratok félrevezetése azt sugallja, hogy rengeteg pénzt lehet keresni.” – magyarázta Cluley – „ Persze az említett cégek és legitim befektetőik hoppon maradnak a részvényesés utóhatásai miatt.”

A Sophos azt javasolja a cégeknek, hogy megbízható, állandó megoldásokkal védjék magukat, amelyek megvédik őket a spam és vírus fenyegetésektől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés