Connect with us

Hirdetés

technokrata

14.000 terminál a készenléti erőknek

Laptop

14.000 terminál a készenléti erőknek

A budapesti hálózat infrastruktúrájának és termináljainak leszállítása kevesebb mint három hónap alatt.

Az EADS a szerződés megkötésétől számított kevesebb mint három hónapon belül sikeresen leszállította a szerződésben meghatározott számú bázisállomást, amely az első, budapesti szakasza az országos lefedettségű TETRA rádióhálózat kiépítésének hazánkban. A vállalat 14.000 terminált is leszállított a hálózat szolgáltatójának, amelyet a fővárosban szolgálatot teljesítő közbiztonsági szervezetek tagjai használnak majd. A nemzetközi EADS vállalat tovább folytatja a szolgáltató vállalat szakembereinek és a felhasználók oktatóinak képzését, megismertetve velük a TETRA technológián alapuló digitális, titkosított rádióhálózat berendezéseinek szakszerű használatát. Az elmúlt két hónapban 320 magyar szakember részesült oktatásban. Az EADS a jövő év januárjára leszállítja és üzembe helyezi a szolgáltató által megtervezett országos hatókörű, osztott hálózat valamennyi berendezését. A rendszer a tervek szerint 2007 januárjára 94 százalékos lefedettséggel fog működni az országban.

Az EADS Secure Networks által szállított TETRA hálózat szolgáltatásait a PRO-M Zrt. (a Magyar Telekom csoport tagja) biztosítja a közbiztonsági szervezetek számára. A rendszer biztonságos, nagy megbízhatóságú rádiókommunikációs szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. Ezek között szerepel a Magyar Honvédség, az Országos- és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Határőrség Országos Parancsnoksága, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Vám és Pénzügyőrség, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.

Az EADS egyesíti magában a rádiókommunikációs technológiában és rádiótervezésben való szakértelmet a közbiztonsági hatóságok ismeretével. Emellett hosszú évek tapasztalata áll mögötte országos hatókörű digitális rádióhálózatok szállítása és üzembe helyezése terén.
A vállalat partner cégeivel együtt eddig csaknem 60 országban, több mint 130 hálózatot helyezett már üzembe, amelyek közül 30 országos lefedettséget biztosít, és a rendőrség, valamint a közbiztonsági erők számára készült. 11 ilyen hálózatot adtak át az európai piacnak.

A biztonsági rendszertechnológiák terén szerzett tapasztalatnak köszönhetően a fontos események, mint például nagy sport rendezvények biztonsága szintén fokozható. A digitális, trönkölt, rádió alapú rendszerek egyik vezető globális gyártójaként és integrátoraként az EADS megbízható, biztonságos, központosított információcserét biztosít a biztonsági erők között, lehetővé téve az adott szituációnak megfelelő azonnali döntéshozatalt.

Az EADS Secure Networks a világ egyik vezető PMR szolgáltatója. Az EADS Secure Networks a Defence and Communications Systems (DCS) része, az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) üzletágának integráns egysége.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2005-ben mintegy 5,6 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt (UAV) határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és az aviatikai elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2005-ben a társaság értékesítése 34,2 milliárd euró volt, és mintegy 113.000 főt foglalkoztatott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés