Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft új biztonsági szolgáltatása

Dotkom

A Microsoft új biztonsági szolgáltatása

A redmondi szoftverfejlesztő gigász új szolgáltatást jelentett be, amely a PC-k védelmét hivatott fokozni, és amit elsősorban a kezdők vagy a hozzá nem értők számára fejleszt.

Még a múlt hét péntekén tették közzé annak a szolgáltatásnak a hírét, melynek tesztelését nemrég indította be a vállalat. Az előfizetői rendszeren alapuló lehetőség azon felhasználók számára jelenthet segítséget, akik nem igazán értenek a biztonsági rések befoltozásához, a vírusok és spyware-ek blokkolásához, eltávolításához, vagy egyszerűen csak nem akarnak foglalkozni a PC szoftveres karbantartásával. Számukra hozta létre a Windows Onecare-t a Microsoft.

Arról nincs szó, hogy ehhez Redmond új szoftverek garmadáját fejlesztette volna ki, voltaképp minden, ami ennek a szolgáltatásnak a keretei között zajlik, bárki számára ingyenesen is elérhető, ha birtokában van már a Windows XP operációs rendszernek (kivéve talán az antivírus megoldást). A Microsoft olyan, már létező eszközökre alapozza a Windows Onecare-t, mint például saját antispyware alkalmazása, az operációs rendszer alapvető PC menedzser funkciói stb. Mindezzel jár egy telefonos segélyszolgálat is, amiért már külön nem kell fizetnie az ügyfélnek, közölte a vállalat.

Hivatalosan nyár végén vagy ősszel indul

A szolgáltatás egyébként jelenleg még béta fázisban van, és így nem is elérhető az internetezők számára – erre majd csak az év későbbi szakaszában nyílik lehetőség. Addig is a Microsoft alkalmazottai tesztelik a Windows Onecare-t. Az viszont már most is egyértelműen látható, hogy Redmond igyekszik ellensúlyozni a bevételek időszakosságából adódó ingadozásokat: az új Windows-ok, Office-ok eladása a megjelenést követően mindig felfut ugyan, de utána visszaesik. Ezzel szemben egy előfizetős szolgáltatás stabil bevételt jelent(ene) a cégnek.

A Windows Onecare egyébként az első jele annak, hogy a Microsoft közvetlenül antivírus szolgáltatást kínál az internetezőknek. Annak idején, amikor megvásárolta a GeCAD nevű román, vírusirtó alkalmazások fejlesztésével foglalkozó céget, sokan várták, hogy Redmond betörjön az antivírus termékek piacára is – úgy látszik, ennek (burkoltan) most érkezett el az ideje. A szóvivők azonban leszögezték, hogy ezt csak a szolgáltatás keretei között kívánják fenntartani, különálló termékként nem fog megjelenni microsoftos vírusirtó szoftver. Közlésük szerint a Windows Onecare-nek nem célja a vírusirtással foglalkozó cégek ügyfeleit „elrabolni”, hanem inkább azon internetezőket szeretnék „megragadni”, akiknek eddig sem volt semmilyen védelem a PC-jükön.

Mit kaphat még a felhasználó a pénzéért? Az antispyware alkalmazást már említettük, ezenfelül egy be- és kimenő forgalmat is szűrni képes tűzfal megfelelő bekonfigurálása is hozzátartozik a szolgáltatáshoz. Az olyan automatikus PC-menedzsment eszközök futtatása is megtalálható a csomagban, mint a lemez töredezettség-mentesítés, az állományjavítás illetve a kritikus file-ok ütemezett adatmentése.

Azt, hogy mindez mennyibe fog kerülni, egyelőre nem közölte a vállalat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés