Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s segítség a nyomtatáshoz

Dotkom

3D-s segítség a nyomtatáshoz

A különlegesen hajtogatott brosúrák és szóróanyagok sokszor csak időigényes és költséges, többszöri nyomtatással állíthatók elő megfelelő minőségben. A Xerox mérnökei azonban kifejlesztették a probléma megoldását: egy olyan 3D-s szoftvert, amelynek segítségével a nyomdászok nyomtatás előtt megtekinthetik az anyag teljes grafikai képét.

A kereskedelmi forgalomban egyelőre még nem kapható technológiai újítás a nyomtatás egyik legköltségesebb fázisát küszöböli ki azáltal, hogy felgyorsítja a dokumentumok elkészítését és jóváhagyását. Az InfoTrends felmérése szerint ez a folyamat hatszor többe kerül, mint a nyomtatás maga. A Xerox háromdimenziós megjelenítő szoftverével a felhasználó láthatja a nyomtatvány szerkezetét, felületkezelését, hajtásait, kötését és egyéb tulajdonságait, még mielőtt a festék a lapra kerülne.

“A 3D-s megjelenítés segít megszüntetni a költséges hibajavításokat és korrektúrafordulókat. Ha látjuk az anyagot nyomtatás előtt, azzal rengeteg hibalehetőséget kizárunk az igazítással, a vágással vagy éppen a kép elhelyezkedésével kapcsolatban, így már az első nyomtatás alkalmával jó minőségű munkát kapunk” – fejtette ki Rob Rolleston, a Xerox websteri kutatóközpontjának kutatási menedzsere.

A Xerox New York-i és kaliforniai kutatóközpontjaiban folyó közös fejlesztőmunka célja, hogy az ügyfeleket tájékoztassa a bárki számára elérhető szolgáltatás kínálta lehetőségekről, akár az utcáról sétál be az illető egy nyomdába, akár az interneten keresztül küldi el a nyomtatandó anyagot. A megrendelő minden esetben megnézheti, ahogy a program virtuálisan átlapozza a színes füzetecskét, vagy kinyitja és összehajtja az üdvözlőlapot, bemutatva a várható végeredményt. “A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új, kreatív anyagokat gyártassanak anélkül, hogy meg kellene tanulniuk a nyomdaipari eljárásokat és kifejezéseket” – tette hozzá Rolleston.

A szakember elmondta, hogy a technológia még finomítást igényel. “Ahogy fejlesztjük a prototípust, mint minden más termék esetében is, ügyfeleinkre hagyatkozunk a koncepció tesztelése és a legmegfelelőbb verzió kiválasztása során” – mondta Rolleston.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés