Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági felmérés – ingyen

Dotkom

Biztonsági felmérés – ingyen

Ingyenes biztonsági teszt lehetőséget ajánl a Telindus a Juniper Netscreen IDP (betörés-megelőző) megoldásával, mely alatt kiderül, hogy a hálózat kellően védett-e, hol vannak a gyenge pontok.

A Telindus a tesztet elsősorban a nagyobb hálózatot üzemeltető cégek számára ajánlja, ahol a komplex informatikai rendszer komplex biztonsági megoldásokat tesz szükségessé. A hálózatokat érő támadások 80%-a a hálózaton belülről érkezik, olyan helyről, amelynek védelmére korábban nem fordítottak kellő figyelmet. De az is tény, hogy még a legjobban védett külső bejáratokon is átjut a támadások 12%-a.

A Juniper Netscreen IDP (Intrusion Detection and Prevention) eszköze felismeri és meg is akadályozza a hálózatot érő, még ismeretlen külső és belső támadásmintákat is, és részletes információt szolgáltat a rendszer működéséről. A hagyományos IDS megoldással szemben az IDP hat újfajta detektálási mechanizmussal – mint például a forgalomanomáliák, DoS támadások, IP spoofing stb. – vizsgálja applikációs szinten a forgalmat, akár gigabites sebességnél is. A berendezés üzembe helyezése rendkívül egyszerű, a tűzfal mögé elhelyezve „hallgatózik”, semmilyen módon nem zavarja meg a meglevő hálózatot, illetve beállításait.

A teszt során a Telindus szakemberei letelepítik az ügyfél hálózatában a Juniper Netscreen IDP eszközt, majd egy hét elteltével közösen elemzik a tapasztalatokat. A megoldás által szolgáltatott információkból pontos képet kapnak a hálózat védettségéről, a sikeres és sikertelen behatolási kísérletekről, és ennek alapján meghatározhatják a további teendőket.

„Külföldön hasonló tesztek azt mutatták, hogy a hálózatok nagy részében veszélyes biztonsági rések vannak. A Netscreen IDP használatával általában garantálható a rendszer biztonságos működése, de van olyan eset, hogy más biztonsági intézkedéseket javaslunk. A teszt azonban nagyon fontos, mert ez szolgáltat információt a továbbiakhoz.” – mondta Sajó Péter, a Telindus biztonsági megoldásokért felelős menedzsere.

A tesztberendezés és a letelepítése tejesen ingyenes az igénybevevő számára, sem további kötelezettséggel, sem veszélyekkel nem jár. Az igények kielégítése jelentkezési sorrendben történik, a Telindusnál több berendezés, és felkészült műszaki csapat várja a jelentkezőket.

A Juniper Netscreen IDP megoldása a világ egyik vezető berendezésének számít a hálózatalapú IDP eszközök piacán, 37%-os eszközszállítási részesedéssel az Infonetics jelentése szerint. Itthon még kevésbé elterjedt, bár már több cég szerzett kedvező tapasztalatokat a használatával. A Telindus célja az akcióval, hogy nagyobb arányban felhívja a cégek figyelmét a fennálló biztonsági fenyegetettségekre, és itthon is megalapozza a Juniper Netscreen termékek piaci sikerét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés