Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Laptop

A Windows olcsóbb, mint a Linux – félrevezető reklámfogás?

Az Egyesült Királyságban egy reklámozási standardokkal foglalkozó szervezet arra figyelmeztette a Microsoftot, hogy a ˝Get the facts˝ néven futó hirdetési kampánya félrevezető lehet.

A nyomtatásban is megjelent, a Linux és a Windows költséghatékonyságát összehasonlító hirdetésben Redmond azt állítja, hogy a Linuxot tízszer drágábbnak találták, mint a Windows Servert, amikor azt file- és webszerverként alkalmazzák. ˝Az eredmények azt mutatják, hogy az IBM z900-as mainframe gépe, amely Linuxot futtat, sokkal kevesebb teljesítményre képes, ugyanakkor jóval drágább, mint a Windows Server 2003, szerverkonszolidációs platformként tekintve.˝ – áll a reklámban.

A brit Advertising Standards Authority (ASA) ugyanakkor megjegyzésre méltónak tartja azt, hogy az összehasonlításhoz gondosabban lehetett volna választani hardvert. A linuxos mérést ugyanis az IBM egy olyan gépén végezték, mely jóval drágább számos egyéb IBM számítógéphez képest, ráadásul ennél vannak nagyobb teljesítményű változatai is a Kék Óriásnak. Minderre a Microsoft azt reagálta, hogy a platformoknál igyekeztek annyira összehasonlíthatóakat alkalmazni, amennyire csak lehetséges volt (linuxos részről a z900-es mainframe-et, a Windows Server 2003-hoz pedig egy kétprocesszoros, 900 MHz-es Xeon lapkákat tartalmazó számítógépet).

Mindezeken túl az ASA úgy véli, hogy a felhasználók fejében nem feltétlenül áll össze a kép, és szerintük a file-szerverként összehasonlított operációs rendszerek eredményeiből hajlamosak levonni azt a következtetést, hogy egy Microsoft OS futtatása minden esetben olcsóbb, mint a pingvines rendszer alkalmazása. Emiatt a csoport arra kérte fel Redmondot, hogy módosítsa a reklámjait, illetve a jövőben legyen erre figyelemmel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés