Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusvédelem az Intel lapkáiban is

Dotkom

Vírusvédelem az Intel lapkáiban is

A Windows XP lehetővé tette, hogy puffertúlcsordulásos védelemmel rendelkező processzorok kihasználják ezen képességeiket – az Intel ezen processzormodelljei hamarosan piacra kerülnek.

Az AMD még korábban bejelentette, hogy az EVP, azaz az Enhanced Virus Protection a Windows XP második javítócsomagjának megjelenésével aktiválhatóvá vált a gyártó processzoraiban (elsőként a 64 bites típusokban). A technológia, melyet egyébként az Intel és a Transmeta is alkalmaz már, azt a célt hivatott elérni, hogy az adott rendszerek ne eshessenek áldozatul puffertúlcsordulásos támadásoknak. Ennek révén akár az erre utazó férgek, vírusok és trójai programok egyes funkcióit is teljesen ellehetetleníti, de a azon sebezhetőségekkel szemben is védelmet nyújthat, melyek egy puffer túlcsordulásával válnak kiaknázhatóvá.

Az Intelnél az úgynevezett execute disable bit bevezetése azon Pentium 4-esek és Celeron D-k esetén kerül bevezetésre, melyek szeptember elején jutnak majd a boltok polcaira. Elsőként az 520-as, 530-as, 540-es, 550-es és 560-as modellekben jelenik meg a puffertúlcsordulás elleni védelem a Pentium 4-esekben, míg a Celeronok közül a 325-ös, a 330-as, a 335-ös és a 340-es (LGA775-ös) változatok érintettek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés