Connect with us

Hirdetés

technokrata

Problémás DivX működés a Windows XP SP2 miatt?

Laptop

Problémás DivX működés a Windows XP SP2 miatt?

A DivX-et fejlesztők hivatalosan is elismerték, hogy a Microsoft operációs rendszerének frissítése miatt problémák léphetnek fel a szoftverrel.

Akik az SP2 feltelepítése után kísérelték meg például a Dr.DivX installálását, meglepve tapasztalhatták, hogy az még a folyamat befejezése előtt kilépett. Ezenfelül maga a kodek egyes rendszerekben nem található meg a videotömörítők listájában – mindez az SP2 feltelepítése után jelentkezik. A fejlesztők közölték, hogy ennek oka a második javítócsomagban debütált DEP, azaz Data Execution Prevention technológia megjelenése.

Akinek ez gondot okoz, egyelőre nem tehet mást, minthogy kikapcsolja a DEP-et, ami ugyan növeli a biztonsági kockázatát az adott rendszernek, más megoldás egyelőre azonban nincsen erre a problémára. Mindazonáltal a fejlesztők már dolgoznak egy olyan DivX változaton, amely képes kezelni az illegális futtatást megakadályozó Microsoft technológiát; ennek kiadásáról pontos információ nincsen, mindössze annyit közöltek, hogy hamarosan.

A DEP letiltását Notepaddel is el lehet végezni, meg kell nyitni a rendszermeghajtó gyökerében levő Boot.ini állományt, majd az [operating systems] szekciónál a /NoExecute=xxxxx paramétert /Execute formájúra kell változtatni. Ezután el kell menteni a Boot.ini állományt, és újra kell indítani a számítógépet. A fejlesztők javaslata szerint a változtatások előtt érdemes egy backupot készíteni a file-ról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés