Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó üzlet az IT biztonság: 29 %-kal növekedett az F-Secure Corporation árbevétele

Dotkom

Jó üzlet az IT biztonság: 29 %-kal növekedett az F-Secure Corporation árbevétele

Az F-Secure ma már a világ 26 Internet-szolgáltatójával áll partneri kapcsolatban.

A finn F-Secure Corporation 11,7 millió eurós árbevételt és 1,7 millió eurós nettó eredményt könyvelt el 2004. második negyedévében, így pénzügyi eredményei jelentős javulást mutatnak a 2003-as év azonos negyedévéhez képest.

Az F-Secure vírusvédelemhez és a behatolás-megelőzéshez (tartalombiztonsághoz) kapcsolódó árbevételei 62 %-kal növekedtek: jelenleg a rekordot jelentő 9,8 milliós szinten állnak. Az Internet-szolgáltatási üzletág 162 %-kal növekedett, és az elmúlt negyedév a tizenharmadik volt a sorban, amikor az üzletág növekedése meghaladta a 20%-ot.

A vírusvédelemből és behatolás-megelőzésből származó bevétel a teljes árbevétel 85%-át tette ki (ez 67% volt 2003. második negyedévében), míg a titkosítási megoldások 14%-ot (31% a tavalyi év második negyedévében), az egyéb termékek pedig 1%-ot képviseltek a teljes árbevételből (ez 2% volt 2003. második negyedévében).

A vállalatcsoport négy üzletága az alábbiak szerint növekedett:
A vállalati szektor 33%-os növekedéssel 6,9 millió eurós, az Internet-szolgáltató szektor pedig 162%-os növekedéssel 1,9 milliós bevételt ért el. A fogyasztói szegmens 30%-os növekedést mutatott 2004. első negyedévéhez képest, közel 1 milliós forgalom mellett. A kéziszámítógépekre és vezeték nélküli eszközökre készült biztonsági megoldások árbevétele a vírusvédelemmel és behatolás-megelőzéssel foglalkozó üzletág kevesebb, mint 1%-át tette ki. Ez az üzleti szektor várhatóan növekedni fog a mobil biztonsági kérdésekkel szemben tanúsított fokozott szolgáltatói elővigyázatosság következtében.

A termékértékeléseken elért győztes helyezések a kiváló minőségről és az F-Secure termékek használatának egyszerűségéről tanúskodnak, ami az elmúlt évben is felgyorsította az F-Secure sikeres üzleti tevékenységét. Az F-Secure ügyfelei tavaly is elégedettek voltak a cég egyik fő jellemzőjével, azzal tudniillik, hogy gyorsabban reagál az új vírusriasztásokra, mint főbb versenytársai.

A kulcsfontosságú Internet-szolgáltató partnerek – a Deutsche Telekom Németországban és a Wanadoo Franciaországban – tovább bővítették üzleti tevékenységüket. A vállalatcsoport aláírta az első Security as a Service (biztonság szolgáltatásként) együttműködési megállapodást az amerikai egyesült államokbeli Charter Communications vállalattal, az egyik legnagyobb észak-amerikai kábelszolgáltatóval. További együttműködések születtek többek között a com.hem (Svédország), a WEB.DE (Németország), a C-MI Labs (Egyesült Királyság) és a Telephoenix (Svájc) vállalatokkal. A második negyedév végére összesen 26 Internet-szolgáltatóval jött létre partnerkapcsolat, ez az első negyedévhez képest öttel több partnert jelent.

„Az adatbiztonsági fenyegetések változásáról kialakított nézetünk helyesnek bizonyult, és áttértünk a tisztán vírusvédelmi termékekről az átfogóbb megközelítésre, azaz a tartalombiztonsági és behatolás-megelőzési megoldásokra. Folytatjuk terjesztési csatornáink fejlesztését hazai piacunkon, Európában, valamint a Security as a Service üzletágunk és az internetes kereskedelem (e-Store) fejlesztését világszerte. A marketingkampányok továbbra is támogatják a mindent felölelő tartalombiztonság fontosságát és a frissítések sebességét, valamint kihangsúlyozzák a vállalatcsoport ajánlatainak gazdagságát ezen a területen. A második negyedév felülmúlta várakozásainkat, és az EBIT (earnings before interest and taxes – adó- és kamatfizetés előtti eredmény) terén az idén a 2003-as eredményekhez képest javulásra számítunk.” – mondta el Mr. Risto Siilasmaa, a F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés