Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuperszámítógépes Linux szakértői hálózatot épít a Novell

Laptop

Szuperszámítógépes Linux szakértői hálózatot épít a Novell

Az International Supercomputer Conference (ISC) rendezvényen (Heidelberg, Németország) a Novell bejelentette a nagyteljesítményű szuperszámítógépes (High Performance Computing – HPC) Linux szakértői hálózatát.

A program célja a szuperszámítógépes szakértelemmel rendelkező technológiai partnerek összefogása. A bemutatón a Novell, az Intel és az SGI közösen mutatta be az innovatív, ipari szabványokra épülő szuperszámítógép-technológiát, amely Intel Itanium 2 architektúrát, az Intel legújabb szoftverfejlesztő eszközeit és egy SGI Altix 350 megosztott memóriás HPC rendszert használ, és amelyen SUSE Linux Enterprise Server platformja fut.

Manapság a nagyteljesítményű számítástechnika szerves részét képezi a vállalati számítástechnikának, és nem korlátozódik csupán az oktatási, kutatási és védelmi szektorra, ahonnan származik. A mai iparágak, köztük a pénzügy, gyógyszerészet és az elektronika számára elengedhetetlen a szuperszámítógépek használata a jobb termékek fejlesztéséhez és a piacralépési idő csökkentéséhez. A Novell HPC Linux szakértői hálózatában való részvétel lehetővé teszi a partnereknek szuperszámítógépes ismereteik megosztását egymással. Ráadásul a Novell HPC Linux szakértői hálózathoz csatlakozó új cégek hat havi ingyenes hozzáférést kaphatnak a Novell PartnerNet Technológiai Partnerek Programjához. Ezeken kívül különleges kedvezményeket élvezhetnek, például hozzáférhetnek a SUSE Linux technológiájához, a Novell szolgáltatásaihoz és támogatásához, valamint a társértékesítési lehetőségekhez. A Novell a HPC Linux szakértői hálózatának részeként olyan vállalatokkal működik együtt, mint a Fujitsu Siemens Computers, a HP, az IBM, az Intel vagy az SGI. A Novell célja a hálózat kiterjesztése további több mint 50 piacvezető cégre az év végéig.

„Az Intel Itanium és Intel Xeon processzor alapú platformokon futó Linux vállalati változatai biztos növekedést mutatnak a szuperszámítógépes környezetben. A Novellel való együttműködésünk biztosítja, hogy ügyfeleink számára továbbra is nagy választékot és robusztus, nagy teljesítményű szuperszámítógépes megoldásokat nyújthassunk.” – tette hozzá Tom Garrison, az Intel vállalati marketingigazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés