Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színes dokumentumok a mindennapokban is!

Dotkom

Színes dokumentumok a mindennapokban is!

A HP szerint 2004 „a digitális színes nyomtatás tömeges elterjedésének az éve”.

Széles körű kezdeményezésével a HP minden otthoni és irodai felhasználó számára elérhetővé kívánja tenni a digitális színes képalkotás és nyomtatás lehetőségét. A két évtizednyi innovációs múltra és 1 milliárd dollár feletti K+F költségvetésre épülő program az élet minden területén szeretné meghonosítani a színes dokumentumok készítését.

A HP az alábbi lépésekkel igyekszik elérni a digitális színes eszközök használatának különböző stádiumaiban tartó ügyfeleket:

  • Az ágazat vezető vállalataival (például Adobe, Apple, Microsoft és Quark) együttműködve a lehető legjobb – a korábbinál sokrétűbb és egyszerűbb – használati élmény biztosítására törekszik.
  • Nagy teljesítményű és kedvező árú nyomtatási termékeket fejleszt. Megjelenik az első olcsó színes lézernyomtatóval. A nettó 99.900 forint ajánlott végfelhasználói áron kínált HP Color LaserJet 2550L nyomtató akár az egyéni vállalkozók számára is megfizethető.
  • Továbbfejleszti és javítja a nyomtatási minőséget. Új papírokat (például különleges lézerpapírt, matt képeslap-papírt és címkét) vezet be a komplett nyomtatási rendszer kiegészítésére, így minden helyzetben professzionális és megbízható nyomatminőséget garantál felhasználói számára – akár általános irodai dokumentumok, akár profi marketinganyagok nyomtatása a feladat.

A már jelenleg is évi 7,1 milliárd dollár forgalmú irodai színes nyomtatási piac értéke a HP becslése szerint 2006-ra eléri a 10,2 milliárd dollárt. Ez évi 20 százalékos növekedési ütemet jelent. A digitális színes nyomtatás előnyeit felismerve egyre több vállalat tér át az önálló, házon belüli kiadványkészítésre marketingképességei javítása és költségei lefaragása érdekében.

Ezzel a lépéssel a HP szerint a vállalatok nyomdai outsourcing-költségeiknek akár 50 százalékát is megtakaríthatják. A Toronto Blue Jays például 54 százalékkal csökkentette bérnyomtatási és szállítási költségeit a HP házon belüli kiadványkészítő megoldásával. A gyorsabb feldolgozás révén ráadásul ügyfelei elégedettségét is sikerült növelnie.
A fenti trendre reagálva a HP összefogott az ágazat vezető szereplőivel:

  • Adobe – A HP az Adobe-val közösen dolgozik azon, hogy tökéletes színes használati élményhez juttassa az Adobe PDF-alapú dokumentumkezelő megoldásait használó üzleti ügyfeleket, és kiváló minőségű , ICC szabvány szerinti színes dokumentumok készítését tegye lehetővé a marketingszakemberek számára az Adobe kreatív alkalmazásaiból. Ami pedig az otthoni felhasználókat illeti: a fő cél az Adobe Photoshop termékcsalád felkészítése a jó minőségű képek otthoni nyomtatásának támogatására.
  • Apple – A hagyományosan jó partnerkapcsolattal rendelkező HP és Apple a színes nyomtatás és képalkotás területén is erősíteni kívánják a Mac platformhoz és a nyílt szabványokhoz nyújtott támogatást. A HP világszínvonalú Mac OS X és ColorSync megoldásokat és támogatást kínál a termékeivel dolgozó üzleti és otthoni felhasználók számára.
  • Microsoft – Színes képalkotási szakértelmüket ötvözve a HP és a Microsoft átfogó házon belüli kiadványkészítési megoldást dolgoztak ki kis- és középvállalatok (KKV) számára. A HP ügyfelei hamarosan hozzájuthatnak a Microsoft Office Publisher 2003 tesztváltozatához, amelynek csomagjában egy üzleti marketing-segédprogramokat tartalmazó, ingyenes CD-t (Business Marketing Toolkit CD), különböző dokumentum-sablonokat és kedvezményes vásárlásra jogosító kuponokat is találnak. Az egyes HP nyomtatókkal együtt megvásárolható alkalmazás használói egyszerűen és megfizethető áron készíthetik el professzionális megjelenésű marketingkommunikációs anyagaikat.
  • Quark – A HP és a Quark a színkezelés és a testre szabott megoldások területén indított közös kezdeményezéseket. Együtt végzik például a Quark alkalmazások HP-nyomtatókon történő tesztelését, és közös műszaki támogatást nyújtanak ügyfeleiknek. A partnerek szeretnék megkönnyíteni az üzleti felhasználók számára az egyedi marketingkommunikációs anyagok készítését. A Quark teljes körű támogatást nyújt a HP professzionális színes technológiáihoz (például CMYK Plus) és exkluzív tanúsítással igazolja a HP grafikus nyomtatóinak és nyomdagépeinek kiváló nyomtatási teljesítményét.

A HP a konkrét termékeken túl is sokféle módon segíti ügyfeleit a digitális színes megoldások használatában és előnyeik kiaknázásában.

  • Júniustól kezdődően a HP online szemináriumokat indít kis- és középvállalatok számára a fejlett színkezeléssel kapcsolatos témákban (például a professzionális színes dokumentumok készítésének módszereiről). A grafikus tervezőknek szánt tanfolyamok résztvevői megtudhatják, miként lehet sikeresen alkalmazni a színeket a grafikus munkafolyamaton belül, és milyen trükkök biztosítják a teljes képalkotási folyamat során a színek egyezőségét (http://education.itresourcecenter.hp.com).
  • A HP Oktatóközpontja (HP Learning Center) az általános nyomtatástól az ágazatspecifikus alkalmazási területekig (például ingatlankereskedelem, számvitel), sokféle témában kínál ingyenes online kurzusokat. A HP különleges tanfolyamsorozat elindítását tervezi a webhelyen „In-House Campus” címmel különböző házon belüli marketingtémákról (például kiadványszerkesztés, direkt marketing, speciális Microsoft-témák: Microsoft Word, PowerPoint).
  • A HP Szakértői Központjai (HP Expertise Center) segítenek kiválasztani a KKV-knek a szükségleteik szempontjából legmegfelelőbb termékeket és megoldásokat. Globális partnerhálózata segítségével a HP az Interneten, telefonon vagy személyesen ad tanácsot ügyfeleinek és válaszol kérdéseikre.
  • A HP képalkotási és nyomtatási megoldások értékelésére szakosodott központja (HP Imaging and Printing Assessment Center) segít azonosítani a szükséges képalkotási és nyomtatási beruházásokat, és feltérképezni a költségmegtakarítás lehetőségeit.
  • A HP irodai színes nyomtatási megoldásokkal foglalkozó központja (HP Color Office Printing Center) díjmentesen igénybe vehető online eszközökkel támogatja a színes nyomtatás eredményes és egyszerű bevezetését az irodai környezetben. Új szolgáltatások: színes nyomtatási tippek az alapszintű irodai nyomtatástól a költségtakarékos, házon belüli kiadványkészítésig, dokumentumsablonok, nyomtatási költségszámító program, segítségnyújtás az adott költségvetésből elérhető, legjobb megoldás kiválasztásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés