Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM Thinkpad T41 a Himaláján

Dotkom

IBM Thinkpad T41 a Himaláján

A Himalája Shisha Pangma csúcsát meghódító első litván hegymászócsoport a világon először egy IBM Thinkpad T41 noteszgépet is vitt magával az útra.

A litván hegymászók a piacon kapható összes noteszgépet beható elemzésnek vetették alá és külföldi kollégáikkal is konzultáltak a Thinkpad kiválasztása előtt. Kiderült, hogy bizonyos magasság elérésekor a többi eszköz egyszerűen leáll. ˝Az IBM Thinkpaddel a hátizsákunkban nem kellett afelől aggódnunk, hogy az irdatlan magasság vagy a hőingadozás tönkreteszi a rendszert. A hegyekben -20 és +30 Celsius fok között változott a hőmérséklet.˝ – emlékezett vissza az expedíciót vezető Saulius Vilius.

A hegymászás során a notebook több zuhanást, homokvihart, sőt még egy Coca-Cola ˝fürdőt˝ is sikeresen átvészelt. A titániumötvözetből készül védőburkolat és az ütésálló IBM Active merevlemez-védelmi rendszer mindvégig gondoskodott a gép maximális megbízhatóságáról és adatai védelméről. ˝Ilyen körülmények között a megbízhatóság a legfontosabb tényező. Semmilyen problémát nem tapasztalatunk a Thinkpaddel a másfél hónapos expedíció során.˝ – fűzte hozzá Vilius.

A hegymászók a noteszgép és műholdas telefon segítségével tájékoztatták barátaikat és a litván újságírókat az expedíció legfrissebb híreiről. ˝Magára a csúcsra nem vittük fel a Thinkpadet, az 5600 m magasságban kialakított alaptáborban használtuk utoljára,˝ – magyarázta a hegymászó – ˝de e-mailben rendszeresen tájékoztattuk az újságírókat és családunkat az aktuális helyzetről, és az érdeklődők az interneten, a http://www.baltuzygiai.lt címen is követhették az eseményeket.˝

˝Nagyon örülünk, hogy a litván végfelhasználók is élvezhették az IBM Thinkpad megbízhatóságából, kis súlyából és adatvédelmi jellemzőiből eredő előnyöket. E tulajdonságok ideális eszközzé teszik noteszgépünket a litván hegymászókhoz hasonló, igényes felhasználók számára.˝ – nyilatkozta Jonas Juodvirsis, az IBM Lithuania PCD-értékesítésért felelős vezetője.

Az IBM ThinkPadet tesztelő hegymászók maximálisan elégedettek voltak az eszköz teljesítményével. ˝Egészen biztos vagyok benne, hogy az IBM Thinkpad következő expedícióinkra, a Tien Sanra és a Pamírba is elkísér majd minket.˝ – jelentette ki Saulius Vilius.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés