Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

xbox

Geek

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

FORRÁS: ALTEREDSNAPS / PEXELS

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

A PlayStation 5 legújabb szoftverének nagy fejlesztése, hogy a telepítése után végre képes natívan 2560×1440 pixeles képet kiadni magából a konzol, ami feltűnően javíthatja a képminőséget az olyanoknál, akik tévé helyett 1440p felbontású monitorral használják a konzolt.

Sajnos a megszokott Full HD és 4K felbontásoktól eltérően az 1440p-s használat során egyelőre nem érhető el a dinamikus képfrissítési sebesség (VRR), ami egyes játékokban darabosabb érzetet keltő mozgásokhoz vezethet. Viszont jó hír, hogy az 1440p-s felbontást közvetlenül nem támogató játékoknál a 4K-s képet fogja alacsonyabb felbontásúra leskálázni a PS5.

A szoftverfrissítés további fejlesztései, hogy lehetőség van a nyitólapon listákba szervezni a játékokat, legfeljebb 15 lista hozható létre, egyenként maximum 100 játékkal. Itt-ott további apró-cseprő kényelmi fejlesztések történtek, például elindíthatóak a játékok a csevegőfelületről, és ugyanitt lehetőség nyílik matricák és hangüzenetek küldésére is.

Mindeközben az Xbox Series konzolokra is régóta várt fejlesztés érkezett, a hangcsevegés során a gépek képessé váltak kiszűrni a légzéshez, kattintásokhoz, háttérben szóló zenéhez hasonló zajokat, ezek nagyon zavaróak tudnak lenni a beszélgetések és a közös játék során.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés