Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux: ki fél az SCO-tól?

Laptop

Linux: ki fél az SCO-tól?

Elég sokan, mint kiderült.

Egy százfős, vállalati vezetőkből álló minta alapján készült felmérés szerint az üzleti élet egy jelentős részét eltántorította (ideiglenesen) a nyíltforrású operációs rendszer használatától az SCO. A Credit Suisse First Boston elemzése szerint a vállalatok informatikai vezetőinek azon részének, akik bevezetni tervezték a Linuxot, 84 százaléka elhalasztotta a fejlesztést, ˝köszönhetően˝ a szoftverfejlesztő vállalat peres eljárásának. A felmérésben részt vevők 73 százaléka rendelkezik a nyíltforrású operációs rendszerre való átállás tervével.

A szeptemberben végzett kutatások emellett kimutatták azt is, hogy a Linux már jelentős hídfőállást hozott létre az adatbázis-kezelő és a feladatkritikus alkalmazások tekintetében. A tanulmány alanyainak 23 százaléka használja adatközpont üzemeltetésére a pingvines operációs rendszer valamelyik változatát, s 29 százalékuk feladatkritikus alkalmazásokkal kapcsolatban is igénybe veszi a nyílt forrás segítségét.

Már a közepes és a csúcskategóriás szerverpiacon is hódít a Linux, áll a C.S. First Boston írásában. Szerintük ahogy egyre több tapasztalatot szereznek az operációs rendszerrel kapcsolatban a vállalatok, s ahogy a fejlesztők és az adminisztrátorok képzettségei is javulnak, egyre nagyobb mértékben várható a Linux terjedése, a UNIX és a Microsoft OS-einek kárára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés