Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Év Főinformatikusa 2003

Dotkom

Az Év Főinformatikusa 2003

Loncsár Tibor az Év Főinformatikusa 2003-ban, Dr. Papp Zoltán pedig „Életmű különdíjat” kapott.

A Vezető Informatikusok Szövetsége által szervezett “INFO-Hajó 2003” konferencia keretében került sor az “Év Főinformatikusa” díj átadására, melyet idén Loncsár Tibor, a MOL Rt. informatikai igazgatója nyert el. Ezúttal a zsűri egy „Életmű különdíj” odaítéléséről is döntött, amelyet pedig Dr. Papp Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője kapott. A hazai IT piac vevői oldalának szóló díjat négy hazai szakmai kiadvány szerkesztősége ítéli oda egy volt (vagy még aktív, de korábban már kitüntetett) CIO-kkal, elismert informatikai szakértőkkel és társadalmi szervezetek képviselőivel is kibővített 13 tagú zsűri ajánlása alapján.

2003. augusztus 26-án, a Vezető Informatikusok Szövetsége által szervezett “INFO-Hajó 2003” konferencia keretében került sor az “Év Főinformatikusa” díj átadására. Mivel az informatikai piac szállítói oldalának legsikeresebb menedzserei számára már van egy sokéves hagyományokkal rendelkező elismerési forma, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított “Év Informatikai Menedzsere” díj, addig a most megalapított díj jelöltjei a vevői oldalon dolgozó elsőszámú informatikai vezetők. Jól jellemzi ennek az oldalnak a ma még kisebb hazai elismertségét, hogy az angol terminológiában “Chief Information Officier” (CIO) elnevezésnek tulajdonképpen még nincs is egyértelmű megfelelője, a “Vezető Informatikus”-tól a “Főinformatikus”-on át az “Informatikai igazgató”-ig számos elnevezés van használatban.

A legsikeresebb hazai CIO elismerésére szolgáló díjat tavaly alapította három informatikai kiadó három szakmai lapja, a Business Online, a CW-Számítástechnika és az Infopen CIO Webmagazin, idén pedig az alapítókhoz csatlakozott a rendszeres informatikai melléklettel megjelenő „Világgazdaság” napilap is. A díjazottak minél megalapozottabb kiválasztásának érdekében az újságírókat azonban volt (vagy még aktív, de korábban már kitüntetett) CIO-kból, elismert informatikai szakértőkből és társadalmi szervezetek képviselőiből álló testület segítette a szempontrendszer összeállításában és a jelöltek értékelésében.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés