Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekszik a cseh információs társadalom

Dotkom

Növekszik a cseh információs társadalom

Csehországban négy év alatt a nyolcszorosára nőtt az Internet népszerűsége.

Csehországban idén már a háztartások 28 százalékban van személyi számítógép, ami 10 százalékkal magasabb arány, a négy évvel korábbinál – adta hírül a cseh informatikai minisztérium.

Ugyanebben az időszakban a háztartások 16,4 százaléka vált az Internet rendszeres használójává, ami nyolcszorosa az 1999-es számoknak. A világon a legtöbb internetező Kínában van – az USA-t követően. Magyarország lakosságánál majdnem hétszer több kínai lóg a Világhálón.

A cseh távközlési attitűdök gyökeres változását jelzi, hogy a háztartásokban csökkent a vezetékes telefonok száma. Míg négy évvel ezelőtt 72,5 készülék jutott száz háztartásra, addig ez az érték idén már csak 66,8 darab. A jelenség elsősorban a mobil telefonok rendkívül gyors elterjedésével magyarázható.

Csehországban már a családok 70 százaléka rendelkezik mobilkészülékkel, míg 1999-ben mindössze tíz százalékuknak volt ilyen. Iparági szakértői vélemények szerint a cseh mobilpiac tulajdonképp elérte a telítettséget.

Egyre elterjedtebb a kábeltelevízió és az annak az infrastruktúráját használó kábel Internet-szolgáltatás, különösen a nagyvárosokban. A minisztériumi felmérés szerint a családok 25 százaléka néz manapság kábeltelevíziót, ami négy százalékkal több, mint 1999-ben. A kábeltelevíziós társaságok gyorsan bővítik szolgáltatásaikat, s ma már majdnem mindegyikük kínál Internet-hozzáférést is előfizetőinek. Csehországban ezt a broadband elérést tartják az egyik legstabilabb és legjobb minőségű hozzáférésnek az Internethez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés