Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IHM megfelelően dolgozott a lehetőségekhez képest

Laptop

Az IHM megfelelően dolgozott a lehetőségekhez képest

A nagyobbik kormányzó párt frakciója elégedett az IHM-vel.

Az MSZP parlamenti frakciójának informatikai és távközlési munkacsoportja szerdai ülésén a lehetőségeihez képest jónak értékelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) eddigi munkáját.

Márfai Péter, a munkacsoport vezetője, valamint az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának alelnöke szerint a tárca a költségvetés által biztosított szűkös anyagi kereteihez mérten célirányosan használja fel a rendelkezésre álló forrásokat. A kormányzaton belül kellő hangsúlyt kapott az információs társadalom, aminek következtében pozitív változások tapasztalhatók az ágazatban – jelentette ki a politikus.

Az MSZP országosan elismert innovációs és informatikai tagozatának a médiában megjelent bírálataira reagálva kijelentette: a frakció munkacsoportja egyetért a tagozat azon véleményével, hogy az ágazatban vannak problémák, és egyes esetekben azok ellen hatékonyabban is fel lehetett volna lépni. Az IHM és a Matáv kapcsolatának megítélésében azonban már élesen különböznek az álláspontok.

Márfai hozzátette, hogy a tagozat az informatika és a távközlés egyes részterületei kapcsán fogalmazott meg kritikát, a szocialista frakció munkacsoportja viszont a minisztérium teljes tevékenységét véleményezte.

A munkacsoport vezetője pozitív hatású intézkedésként beszélt az informatikai fejlesztéseket célzó adókedvezményekről, az IHM hatáskörébe tartozó pályázatok hatékonyságáról, az informatikai keretstratégia megszületéséről, valamint az új informatikai törvény szakmai előkészítéséről.

A frakció munkacsoportja üdvözli a tárca közösségi internetezést szolgáló úgynevezett közháló programját, a nemzeti digitális adattár létrehozását és az oktatás informatikai támogatását.

A Márfai Péter által tolmácsolt munkacsoporti vélemény szerint hatásosnak bizonyultak azok a kormányzati intézkedések is, amelyekkel az IHM a Matáv Mindenkinet elnevezésű kedvezményes Internet-csomagjának megszüntetésére válaszolt.

A bizottsági alelnök az igazi gondot a költségvetési által előirányzott keret szűkösségében látja. Szerinte a minisztérium jelenleg mintegy 40 milliárd forintos keretének néhány tízmilliárd forintos emelésével hasznos fejlesztések indulhatnának meg, elsősorban a szélessávú internetezés terjesztése, és az elektronikus kormányzat megvalósítása érdekében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés