Connect with us

Hirdetés

technokrata

TvNetWork: 10 százalék szélessávon, további terjeszkedés

Laptop

TvNetWork: 10 százalék szélessávon, további terjeszkedés

Elérte a tíz százalékot a szélessávú Internet-előfizetők aránya a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen, és a TvNetWork hamarosan újabb 1.500 lakásba juttatja el a szélessávú Internetet. A tavaly novemberben beindított szolgáltatás népszerűsége bizonyítja a szélessávú Internet-kapcsolat létjogosultságát a lakossági szektorban és az ügyfélközpontú kiszolgálás fontosságát.

A TvNetWork november végén 3.000 lakásban indította el szélessávú Internet-szolgáltatását a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen, májusban újabb 1.500 otthon bekötését kezdték meg. Az előfizetők száma a bekábelezett lakásokban elérte a 300-at, azaz a 10%-ot, ami messze meghaladja az országban tapasztalható Internet-elérési arányokat.

A TvNetWork jelentős összegeket ruház a szélessávú Internet fejlesztésébe, csupán Kőbánya-Újhegyi lakótelepen meghaladja a 200 millió forintot a befektetetése. Hosszú távon terveznek, és bíznak abban, hogy az Internet stabil fejlődésével néhány éven belül megtérülnek a befektetések. Jelenleg 4.500 előfizetővel a TvNetWork az 5.-6. helyet foglalja el a szélessávú Internet-piacon, év végére 10.000 ügyfélre számítanak.

Ma a Kőbánya-Újhegyi lakótelep egyike az Internet szempontjából legjobban ellátott körzeteknek. Egyelőre 3.000, hamarosan pedig már 4.500 lakásban lesz elérhető a nagy sávszélességű Internet, alacsony belépési díjjal. A szolgáltatás ára versenyképes a modemes kapcsolatéval, ám nem terheli telefon-percdíj, és gyors elérést tesz lehetővé. A lakótelepi 10%-os lefedettség messze meghaladja az országos 5-8%-os értéket, ami bizonyítja az igényt a gyors lakossági Internet iránt.

Kabay Tamás, a TvNetWork általános vezérigazgató-helyettese a siker okait elemezve elmondta, hogy jól láthatóan megvan az igény az otthoni internetezésre, de az emberek nem akarnak perceket várni egy-egy oldal letöltésére, és eközben fizetni a drága telefonszámlát. Mint elmondta, a TvNetWork ajánlata versenyképes a dial-up szolgáltatások áraival, miközben a kapacitása és sebessége összehasonlíthatatlanul nagyobb. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az emberek nem csak az olcsóságot tartják fontosnak – az előfizetők fele a Totál, azaz a forgalomkorlátozás nélküli, legdrágább csomagra fizet elő, tehát maximálisan kihasználják a TvNetWork hálózata nyújtotta nagy sávszélességű letöltési lehetőségeket. Egyelőre bőven vannak kihasználatlan kapacitások a rendszerben, az újabb 1.500 lakás bekötése után is gyors marad az Internet, de amint szükség mutatkozik rá, a TvNetWork növeli a sávszélességet. Kabay Tamás hozzátette, hogy a siker zálogát az ügyfélközpontú szolgáltatásban látja: a TvNetWork munkatársai folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy napokon belül bekössék az új előfizetőket, vagy a szükséges hálózat-karbantartási feladatokat elvégezzék. Az Internet- és kábeltévé hálózat „együttélése” is gond nélkül zajlik, jó viszony a helyi lakásszövetkezettel.

A TvNetWork szeretné segíteni az Internet és internetes kultúra terjedését, és ennek érdekében többféle aktivitást is kifejtenek. A magyar.net alapítvánnyal együttműködve a közeljövőben kutatást indítanak az Internet terjedésével és lakossági használatával kapcsolatban. Emellett természetesen igyekeznek továbbra is alacsonyan tartani a szolgáltatási árakat, és amint erre igény mutatkozik, bővítik a hálózat kapacitását. Ezen kívül dolgoznak egy konstrukción, amely lehetővé tenné, hogy kedvezményes feltételekkel lehessen PC-t vásárolni, illetve bérelni, hogy minél több családnak legyen esélye hozzáférni a világhálóhoz.

Kabay Tamás várakozása szerint a lakótelepen – ha lassuló tempóban is –, de tovább növekszik a szélessávú Internet-előfizetők száma. „Rohamos a fejlődés ezen a területen, amikor én tavaly szeptemberben beléptem, még csak 1.500 körüli szélessávú előfizetője volt a TvNetWorknek szerte az ország 19 településén. Mára a piacon az 5-6. helyen vagyunk, de a célom, hogy a mostani 4.500-as előfizetői létszámot év végére több mint duplájára emeljük. A TvNetWork Kőbánya-Újhegyi sikere is mutatja, hogy nem igaz, hogy az embereknek nincs igényük vagy pénzük szélessávú Internetre, hiszen egy nem kimagaslóan magas jövedelmi viszonyokkal rendelkező területen is rövid idő leforgása alatt a háztartások 10%-a fizetett elő szélessávú Internet-szolgáltatásra.”

Az internetezési kedvet várhatóan tovább fogják növelni a TvNetWork új szolgáltatásai is, mint például az internetes telefonálás, amely a vezetékes és a mobil szolgáltatóknál is kedvezőbb díjakat tesz lehetővé.

„Ma a bekábelezhető otthonok körülbelül 90%-ában nézik a kábeltévét – van, aki gyerekmesét, van, aki zenét, van, aki tudományos műsorokat, és van, aki focit, híreket vagy régi magyar filmet. Valahogy így képzelem az Internet jövőjét is: mindenki és minden korosztály megtalálja az őt érdeklő tartalmat. Talán tíz évig is várnunk kell, amíg az Internet elterjedtsége eléri a 90%-ot, de elmondhatjuk, hogy már elindultunk ezen az úton, és jófelé megyünk.”

Novemberben a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen a TvNetWork a helyi lakásszövetkezettel együttműködve valósított meg egy – technológiailag és működtetés szempontjából egymástól független, ám közös alépítményekben futó és egyszerre kiépített – Internet- és kábeltévé-hálózatot, és kiépítettek egy 100 Mbit/s kapacitású gerincvezetéket. Most, májusban a korábbi rendszer kibővítéseként újabb 1.500 otthonban kezdik meg az Internet kiépítését, és még a nyár folyamán elindul a szélessávú Internet. A hálózat kiépítését – csakúgy, mint a korábbi hálózatnál – az Euronet végezte.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés