Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Matáv nemzetközi szegmensének 2003. I. negyedévi eredményei

Dotkom

A Matáv nemzetközi szegmensének 2003. I. negyedévi eredményei

Nemzetközi szegmens: a csökkenő bevétel ellenére sikeresen megőrizte Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója az eredményességet.

A Matáv nemzetközi szegmensének bevételei 3,2%-kal 15,6 milliárd forintra csökkentek, a mobil készülékek értékesítési bevételének visszaesése és a nemzetközi forgalmi bevételek (volumen és árak) csökkenése következtében.

A magasabb analóg vonali előfizetési díj miatti magasabb előfizetési árbevétel némileg mérséklően hatott a csökkenésre. A mobil bevételek változatlanok voltak, mivel az előfizetői bázis ugyan bővült, de a MOU alacsonyabb lett. Tekintettel a bevétel növelésének korlátaira, a társaság erősen összpontosított a költségekre: a MakTel csökkentette kiadásait.

Az alacsonyabb értékesítésből kifolyólag az értékesített távközlési berendezések beszerzési értéke 0,5 milliárd forintra csökkent. A személyi jellegű ráfordítások lényegileg változatlanok maradtak: 2,1 milliárd forintot tettek ki. Az alacsonyabb forgalomnak köszönhetően a más hálózati üzemeltetőknek történt kifizetések is csökkentek.

Az EBITDA 8,7 milliárd forint volt, míg az EBITDA ráta magas, 55,9%-os értéket ért el. 2003. március végén a vezetékes vonalsűrűség Macedóniában 29% körül volt, a mobil penetráció pedig 19%-ra emelkedett. A vezetékes előfizetők száma 7,3%-kal 604.482-re nőtt, ezen belül az analóg előfizetők száma 6,3%-kal 579.942-re emelkedett. Az ISDN csatornák száma jelentősen, 37,2%-kal 24.540-re emelkedett. A mobil előfizetők száma 46,1%-kal 386.133-ra bővült. Az Internet-előfizetők száma 2003. I. negyedév végén 37.425-öt tett ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés