Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: jövőre jelentősen felgyorsított Celeronok

Dotkom

Intel: jövőre jelentősen felgyorsított Celeronok

Az Intel 2004 első negyedévére ígéri az új magra építkező Celeron processzorait – a mobil szegmensben.

Ugyan a Sony kérésére már készített az Intel olyan Celeron processzorokat, melyek a jelenlegi Pentium III-M helyett Pentium M alapra épülnek (lásd korábbi hírünket), de mindenki számára kézzelfoghatóan a jelenlegi mobil Celeronok leváltása csak a jövő év első negyedévében fog megtörténni. A napjaink leggyorsabb mobil Celeronjai az 1,33 GHz-es Pentium III-M CPU-n alapulnak.

Az első megújult processzorok 1,3 GHz-es órajellel kerülnek majd a piacra, további jellemzőjük lesz a 90 nanométeres gyártási eljárás, és a jelenlegi Pentium M-ekkel megegyező 1 MB másodszintű cache. Ezen megoldásoknak köszönhetően vélhetően kevés energiát fog felemészteni egy új Celeron, viszont kellő erő lesz benne a jövő alkalmazásainak notebook-környezetben való futtatásához. A processzor egyébként 400 MHz-es front side bus-szal rendelkezik majd.

Ezzel egy időben a még energiatakarékosabb mobil eszközökbe szánt 800A változat is megjelenik majd, mely működési feszültségétől és alacsonyabb órajelétől eltekintve minden egyéb tekintetben megegyezik a fenti CPU-val. 2004 második negyedéve pedig a 900 MHz-es ULV Celeronok ideje lesz.

Ezen kívül nagy változások nem várhatók a mobil szektorban: az Intel roadmapje szerint a 2004-es év második negyedében a leggyorsabb Pentium M processzor órajele még mindig ˝csak˝ 2 GHz lesz (igaz, ebben már 2 MB-nyi L2 cache lapul majd).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés