Connect with us

Hirdetés

technokrata

Albacomp: saját gyártású notebookok a piacon

Dotkom

Albacomp: saját gyártású notebookok a piacon

Az Albacomp még e hónapban megkezdi saját gyártású hordozható számítógépeinek forgalmazását a hazai piacon.

Az Albacomp vezetése idén év elején döntött úgy, hogy saját gyártmányú, jó minőségű asztali számítógépeinek összeszerelése mellett – Albacomp Activa márkanév alatt – hordozható számítógépek összeszerelésébe és forgalmazásába kezd. Az idei terv 2000 darab notebook értékesítése, amely a várhatóan 50.000 darabos hazai piacon mintegy 4%-os részesedést jelent. Az Albacomp 2004-re szeretné megduplázni az értékesített notebookjainak számát és ezzel 7%-ra növelni piaci részesedését.

Az Albacomp elsőként az otthoni, valamint kis- és közepes irodai felhasználásra tervezett Albacomp Activa Mobil 410M, valamint 220E típusú hordozható számítógépeit vezeti be a magyar piacra. Az Albacomp Activa Mobil hordozható számítógépek alapját a távol-keleten nagy sorozatban gyártott részegységek jelentik, amelyek 70%-os készültségben kerülnek az Albacomphoz, és azok végösszeszerelése, konfigurálása az Albacomp székesfehérvári összeszerelő üzemében történik. Az Albacomp most piacra dobott notebookjai minőségben és megbízhatóságban a nemzetközileg is elismert márkás termékek szintjén vannak. Az alapelemek kiválasztása egy előzetes vizsgálatsorozaton alapult, ahol tesztelésre kerültek a kompatibilitási és minőségi jellemzők. Az Albacomp egyike azon kevés gyártóknak, akik a hordozható számítógépek elektronikáját is maguk szervizelik, így egy esetleges meghibásodás esetén rövid határidőn belül képesek elhárítani a hibát.

Mindkét termékbe Intel Pentium processzorokat és Toshiba winchestereket építették be. A notebook rendelkezik a multimédiás csúcsgépek minden eszközkészletével: 1 GB-ig bővíthető DDR memóriával, IEEE 1394 porttal, SVHS TV kimenetel, 3D-s hangkártyával, valamint tetszőlegesen DVD-vel, vagy DVD/CD író/olvasó kombó meghajtóval szerelik fel a gépet. További tartozék a hálózati kártya, a beépített modem és floppy meghajtó, valamint a magyar nyelvű billentyűzet. A hordozható számítógépek kétféle képernyőmérettel, és ennek megfelelően kétféle kiépítésben kerülnek a boltokba. A 220E változat alapkiépítésben Intel Pentium Celeron 2.0 GHz processzorral, 256 MB memóriával, floppy és DVD meghajtóval, 20 GB háttértárral rendelkezik. A 410M-es változat hasonló alapkiépítésben kapható, de extraként Pentium 4 2.4 GHz processzor bővítés rendelhető hozzá.

A notebookok 2003. áprilisától elérhetőek az ország több mint 20 Albacomp hivatalos viszonteladójánál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés